REKLAMI GEÇ

Blues rüzgarı Denizli’den esmeye başlayacak

Blues rüzgarı Denizli’den esmeye başlayacak

Türkiye’nin ilk ve tek Blues festivali olma özelliğini taşıyan, geçen 20 yılda 81 grup ve 243 sanatçıyı ağırlayan Efes Pilsen Blues Festivali, bu sene Denizli’den başlıyor. Festival, 1 Ekim’de Denizli’de olacak.

/ DENİZLİHABER / 27 Eylül 2010 Pazartesi, 16:58

Bu sene 21’incisi yapılacak olan Efes Pilsen Blues Festivali, Denizli’den başlayacak. 1 Ekim’de Denizli’den esmeye başlayacak olan festival, 6 Kasım’da İstanbul’da son bulacak. Richmond Pamukkale SPA Hotel’de, Efes sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Efes Blues Festival’de; Kenny Neal, Mitch Woods & His Rocket 88s, Samuel James gibi blues müziğin ustaları müziksevelerle buluşacak.

Denizli’de Çelikkol Turizm Gıda Maddeleri San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festival, kapılarını 1 Ekim Cuma günü, saat 18.30’da blues severlere açacak. Denizli’de bilet satışları, 18 Eylül 2010’dan itibaren, Yaprak Kitabevi’nden yapılmaya başlandı. Denizli’de festivalin bilet fiyatı 20 TL. Çelikkol Turizm Gıda İşletme Müdürü Cengiz Çevni, tüm Denizli halkını, 21. Efes Pilsen Blues Festivali’ne beklediklerini belirterek, “Bu sene festivalin Denizli’den başlıyor olması nedeniyle, ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Denizlilileri, festivalde blues müziğinin tadına varmaya çağırıyoruz” dedi.

1 Ekim-6 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, 20 farklı şehirde, 24 konserle unutulmaz bir blues deneyimi yaşatmayı vaat ediyor. Türkiye’yi Blues müziğinin devleriyle tanıştıran ve en uzun soluklu müzik festivali olma özelliğine sahip olan Efes Pilsen Blues Festival, 21. yılında da unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Doğup büyüdüğü Louisiana’nın müzik kültürüne modern bir bakış getirip Baton Rouge Blues’uyla sentezlediği kendine özgü tarzıyla dikkat çeken Kenny Neal; New Orleans’e özgü Blues’u tekrar yorumlayan Mitch Woods His Rocket 88s ve Blues müziğinin en dinamik isimlerinden Samuel James, 20 farklı şehirde 24 konser ile Blues fırtınası estirecek.

1 Ekim’de Denizli’den başlayacak festival, 2 Ekim’de Antalya’da, 3 Ekim’de Konya’da, 5 Ekim’de Kayseri’de, 7 Ekim’de Mersin’de, 8 Ekim’de Adana’da, 9 Ekim’de Hatay’da, 11 Ekim’de Kıbrıs-Girne’de, 13 Ekim’de Gaziantep’te, 15 Ekim’de Diyarbakır’da, 17 Ekim’de Erzurum’da, 19 Ekim’de Trabzon’da, 21, 22 ve 23 Ekim’de Ankara’da, 25 Ekim’de Edirne’de, 26 Ekim’de Çanakkale’de, 27 Ekim’de Balıkesir’de, 29 Ekim’de İzmir’de, 2 Kasım’da Eskişehir’de, 3 Kasım’da Bursa’da, 5 ve 6 Kasım’da İstanbul’da olacak.

Kırılması Güç Bir Rekor: 81 grup, 243 sanatçı, 314 konser…
Efes Pilsen Blues Festival’de bugüne kadar 81 grup ve 243 sanatçı sahne aldı. 20 yılda toplam 314 konser gerçekleşti. Bu konserlere 372 bin 385 müziksever katıldı. İlk Efes Pilsen Blues Festival konserine 18 yaşındayken gidenler bugün tam 38 yaşında…

İşte bu seneki festivale katılacak sanatçılar:
KENNY NEAL
Bir Blues sanatçısı olmak New Orleans doğumlu Kenny Neal’in kaderinde varmış demek kesinlikle yanlış olmaz. Usta solist ve mızıkacı Raful Neal’in oğlu olan Kenny Neal’in hayatı Lazy Lester, Buddy Guy ve Slim Harpo gibi Blues müziğin efsaneleri arasında geçmiş. İlk mızıkasını Slim Harpo’dan alan müzisyen, 13 yaşında babasının grubunda başladığı müzik kariyerine Buddy Guy’ın basçısı olarak devam etmiş. Hayatı boyunca B.B. King, Bonnie Raitt, Muddy Waters, Aaron Neville ve John Lee Hooker gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış olan sanatçı, çıkardığı albümlerle modern Blues çevresinin en parlak isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Birçok enstrümanda ustalaşmış olan Neal, müzisyen kimliğinin yanında ödüllü bir tiyatro oyuncusu olarak da kariyerine devam ediyor. Doğup büyüdüğü yer olan Louisiana müzik kültürüne modern bir bakış getirip, Baton Rouge Blues’uyla sentezlediği kendine özgü kaygısız müziğiyle Kenny Neal, festivalin en merak edilen performanslarından birine imza atacak.

MİTCH WOODS HİS ROCKET 88S
Efes Pilsen Blues Festival’in bu seneki en eğlenceli performanslarından birini sergileyecek olan “Mitch Woods His Rocket 88s”, sahne performanslarında dansa ve harekete oldukça önem veren bir Blues grubu. 1951 yılında Brooklyn’de doğan Woods, 11 yaşında piyano çalmaya başladı. Asıl eğitimi klasik müzik ve caz ağırlıklı olan sanatçı, gençlik döneminde bu alanda farklı gruplar kurarak sahne ve müzikle olan ilişkisini pekiştirdi. Bunu izleyen yıllarda San Francisco’ya yerleşip, müzik hayatına orada devam eden Brooklynli müzisyen, bu şehirdeki müzikal akımlardan da etkilenerek yepyeni bir grup kurma kararı aldı ve yoluna Mitch Woods His Rocket 88s olarak devam etmeye başladı. 1984 yılında yayınlanan ilk albümleri “Steady Date”‘in birçok otoriteden olumlu eleştiriler almasıyla beraber grup hızlı bir yükselişe geçti ve turne programını hızlandı. O dönemden bugüne kadar turne ve albüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mitch Woods ve takım arkadaşları, genelde ilhamlarını 1940 ve 1950’li yılların Blues müziğinden alıyor. Mitch Woods’un New Orleans’e özgü Blues tarzına eğlenceli şarkı sözlerini de ekleyerek sergileyeceği sahne performansı Efes Pilsen Blues Festival’in öne çıkan konserlerinden biri olacak.

SAMUEL JAMES
Bill Withers ve Tom Waits’in müzikal kişiliğine, James Brown’un o bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini ekleyin. Buna bir de P.T. Barnum’un karizmasını ekleyin. İşte karşınızda Samuel James! Küçüklüğünde ünlü Blues üstatları Sonny Terry ve Skip James’in plaklarını dinleyerek ilham alan James, savaş öncesi Blues müziğine daha güncel ve farklı bir yorumlamayla hayat veren sıra dışı bir müzisyen… Blues çevrelerinde eşsiz bir ozan olarak tanımlanan ve parçalarında her daim farklı hikâyeler anlatan Kanadalı sanatçı, tek kişilik sahne şovu kavramını seyircinin gözünde yücelterek, solo performansını tüm sahneye yayan eğlenceli bir gösteriye çeviriyor. Rolling Stone dergisi tarafından övgü dolu kritikler alan Samuel James, sahneye gitar, piyano, banjo ve mızıka eşliğinde çıkarak konserlerinde tüm multi-enstrümantalist yeteneklerini sergiliyor. Amerika’da başarıyla devam eden turnelerin yanı sıra tüm Avrupa’da da konser programlarında hız kesmeyen Blues müziğinin en dinamik isimlerinden Samuel James, Toronto merkezli plak şirketi Northern Blues’un da öne çıkan sanatçılarından biri…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı