REKLAMI GEÇ

BU DA TERÖRE SANATÇI YORUMU

BU DA TERÖRE SANATÇI YORUMU

Hakkari’deki saldırı nedeniyle Denizli konserini erteleyen Ezgi’nin Günlüğü grubunun solisti Nadir Göktürk, saldırının klasik söylemlerle geçiştirilmemesi gerektiğini söyledi

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2011 Çarşamba, 17:27

Aksiyon Derneği tarafından bugün düzenlenen Ezgi’nin Günlüğü konseri, Hakkari’de yaşanan terör saldırı nedeniyle ertelendi. Konserin ertelenmesi nedeniyle basın toplantısı düzenleyen grup üyesi sanatçı Nadir Göktürk, saldırının basit terör olayı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Aksiyon Derneği tarafından bu akşam Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan Ezgi’nin Günlüğü konseri Hakkari’de yaşanan terör saldırısında 24 askerin şehit olması nedeniyle 26 Ekim tarihine ertelendi. Basın Merkezi’nde toplantı düzenleyen Aksiyon Derneği Başkanı Çağlar Akdağoğlu, 24 askerin şehit olması nedeniyle konseri ileri bir tarihe ertelendiklerini söyledi.

Ezgi’nin Günlüğü solisti Nadir Göktürk ise, 24 askerin şehit olması nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi. Bu olayların basit bir terör olayı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten sanatçı Göktürk, “Konser için geldik ancak tatsız olaylardan dolayı konser ertelendi. Üzgünüz, genç kardeşlerimiz şehit oldu. Onların aileleri ve bütün halkımıza başsağlığı diliyoruz. Olayın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledim. Dış güçler, niyetleri belli olan bazı odaklar gibi belirsiz laflarla geçiştiriliyor. Ben bu olayları basit bir terör olayı gibi değerlendirmiyorum. Bunu görmeden bizim doğru bir yere varmamız söz konusu değil. Yani dünya üzerinde egemen olan dünya politikasında egemen olan devletlerin Ortadoğu politikaları var dünya politikaları var. Ve buna uygun bir takım figürler ve olaylar tasarlanıyor. Bunlar uygulanıyor. Çeşitli etnik yada dinsel çelişkilerden yararlanılıyor. Bence toplum olarak bu çelişkilere meydana verecek durumumuzun olmaması lazım. Şu ana kadar bunu bu ülke, yada hepimiz beceremedik diyeyim. Kendi diliyle, kendi ismiyle, ana diliyle kendi kültürünü, kendi türküsünü söylemesine izin verilmeyen bir toplumla çelişkiler arttı ve bunlar bugün bazı güçler tarafından kullanılıyor ve dünyada politika uygulanmaya çalışılıyor. Artık bunun neresindeyiz” dedi. Göktürk, konserin 26 Ekim tarihine ertelendiğini de söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı