REKLAMI GEÇ

DDH Korosu büyüledi

DDH Korosu büyüledi

Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, seslendirdikleri türküleriyle hastane çalışanlarına güzel bir müzik ziyafeti sundu. Koro üyeleri, Şef Mehmet Yılmaz yönetiminde verdikleri konserle, hayatın tüm renkleriyle yaşanmaya değer olduğunu gözler önüne serdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2012 Perşembe, 18:23

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konsere Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, hastane idaresi, doktor, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı. Şefliğini Mehmet Yılmaz’ın yaptığı koroda sazda Mehmet yılmaz, ritimde Kudret Çamur, neyde Tevfik Yusma yer aldı. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu genelde Denizli Yöresi’nden seçilmiş birbirinden güzel türküleri hastane çalışanları için solo ve koro olarak seslendirdiler. Konserde Jülide Dündar isimli koro üyesi kendi yazdığı “Kimdir O” isimli şiirini seslendirdi. Koro üyelerinden oluşan bir grup tarafından da “Yüksek Yüksek Tepelere” türküsü eşliğinde temsili kına yakıldı. Ayrıca Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarının resim ve el işi derslerinde yaptıkları resimler, el işi ürünlerde salonda hastane çalışanları için sergilendi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, konser öncesi yaptığı konuşmasında, hastane olarak çok özel konukları ağırladıklarını ifade ederek şöyle devam etti; “Denizli Devlet Hastanesi Toplum ruh Sağlığı Merkezi hastaları ve onların yakınları, orada çalışan arkadaşlarımız bir konser hazırlamışlar bize. Ben şöyle baktım çok kalabalık bir koro olarak gördüm. İyi bir organizasyon yapıldığını düşünüyorum. Zaten biraz sonra hep beraber göreceğiz. Gerçekten arkadaşlarımızın bu şekilde etkinliklere hazırlanmaları, çalışmaları bizlere de şevk veriyor. Heyecan veriyor. Orada bir hareketliliğin olması, bu arkadaşlarımızın bu şekilde bir şeyler üretmeleri hepimizin yararına davranışlar. Ben kendilerini şimdiden kutluyorum. Denizli Devlet Hastanesi Toplum ruh Sağlığı Merkezi, Türkiye’de 10. sırada kurulan bir Ruh Sağlığı Merkezi. İlk ona giren bir sıradayız. 2011 Haziran ayında faaliyete geçmiştik. Şu ana kadar Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 70 civarında arkadaşımız kayıtlı. Bunların yarısına yakını günlük olarak orada terapi görüyorlar. Psikoterapi, Spor ve el işi gibi faaliyetleri gerçekleştiriyorlar. Şu an salonumuzda sergilenen el işlerini onlar yaptılar. Daha orada gidip görürseniz gerçekten çok güzel sanat eserleri var. Onları da inşallah bir gün burada sergileyeceğiz. Ve bu şekilde arkadaşlarımızın ürünlerini tanıtmış olacağız” dedi.

Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, konser bitiminde, başta birbirinden güzel türküleri seslendiren koristlere ve solistlere, ardından konserin hazırlanmasında emeği geçen tüm doktorlara, saz ekibine ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanlarına hediye dağıtarak teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı