REKLAMI GEÇ

Denizli Jazz’a doyacak

Denizli Jazz’a doyacak

Denizli’deki 3 rotary kulübü, 25-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Laodikya Jazz Günleri’ni düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli’deki 3 rotaryen kulübü birleşerek, 25-26 Nisan tarihlerinde “Laodikya Jazz Günleri” düzenliyor. Konserlerden elde edilecek gelir, Laodikya kazılarına bağışlanacak. Denizli, Pamukkale ve Delikliçınar Rotary Kulüpleri Laodikya’yı tanıtımına katkıda bulunmak için bir araya geldi. İlk kez “Laodikya Jazz Günleri”ni düzenleyecek rotaryenler konserlere ilgi olması durumunda etkinliği gelenekselleştirecekler. Denizli Rotary Kulübü Başkanı Halil Sivri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Alptekin ve Delikliçınar Rotary Kulübü Başkanı Turgay Üçyıldız ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 25-26 Nisan tarihleri arasında düzenleyecekleri Laodikya Jazz Günleri konserleriyle Laodikya’yı tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, “İlk kez düzenlediğimiz etkinlik öğrencilere ücretsiz olacak. Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz Jazz günlerine yeteri kadar talep olursa “Laodikya Jazz Günleri’ni gelenekselleştirmek istiyoruz. Herhangi bir kar amacımız yok. 10 YTL’ye satacağımız tek biletle vatandaşlarımız 2 gün sürecek Jazz günlerine katılabilecek” dedi.

Gelir bağışlanacak

Konserlerden 2.5-3 bin YTL gibi cüzi bir gelir elde etmeyi hedeflediklerini anlatan Sivri, “Denizli’nin kültürü ve öğrencilerimizin Jazz ile tanışmasını sağlamak istiyoruz. Konserlerden elde edilecek gelir ise Laodikya kazılarında kullanılacak. Jazz günleri için bin adet bilet bastırdık. Bunun 700 adedini öğrencilerimize ücretsiz vereceğiz. 300 bilet ise satışa sunulacak. Biz Rotary kulüpleri olarak önce topluma hizmet etme amacındayız. Pamukkale çok şükür ki herkes tarafından çok iyi biliniyor. Laodikya ise çok fazla tanınmıyor. Ama en az Efes kadar büyük ve güzel bir antik kent. Oranın tanıtımının da yapılması gerekiyor. Laodikya İncil’de de ismi geçen kutsal bir şehir onun için caz günlerinin gelirini bu kentin gün yüzüne çıkartılmasında kullanılmasını istedik” dedi. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Laodikya Jazz Günleri, 25-26 Nisan’da 20.00’de başlayacak. Konsere katılacak isimler arasında Sibel Köse, Önder Focan, Şenova Ülker, Erdal Akyol, Ediz Hafızoğlu, Nilüfer Verdi, Feyza Eren ve Yahya Dai gibi sanatçılar bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı