REKLAMI GEÇ

Denizli Musiki Derneğinden baharı uğurlama konseri

Denizli Musiki Derneğinden baharı uğurlama konseri

Denizlili amatör Klasik Türk Müziği sanatçılarının köklü derneklerinden Denizli Musiki Derneği, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde verdiği konserde dinleyicileri ile buluştu. 23 yıldır dinletilerini her bahar müzikseverlerle buluşturan Dernek korosunun sezona nokta koyduğu konserin konuk solisti, TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Elif Güreşçi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2019 Perşembe, 11:11

Denizli Musiki Derneği korosu tarafından baharı uğurlama konserine dönüşen etkinlik iki bölüm halinde gerçekleşti. Saz heyetine TRT Ankara Radyosu’ndan bir kanun, bir klarnet, bir keman ve bir ritim sanatçısı konuk oldu.

Denizlihaber.com kültür sanat yazarlarından Aylin Müftüler’in sunucu olarak sahne aldığı konserde koroyu, Denizli Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmenlerinden Özkan Akgül yönetti.

Konserin ilk bölümü Klasik Türk Müziği bestecisi Şükrü Tunar’ın eserlerine ayrıldı.

Çok sayıda Şükrü Tunar bestesinin seslendirdiği ilk bölüm yaklaşık iki saat devam etti.

Konserin ikinci bölümünde TRT Ankara Radyosu’nun buğulu sesiyle gönülleri fetheden sanatçısı Elif Güreşçi, konuk sanatçı olarak sahne aldı. Sanatçı Klasik Türk Müziğinin farklı bestecilerinin eserlerinden oluşturduğu canlı bir repertuvarla yaklaşık iki saat sahnede kaldı. Şarkılara sık sık seyirci korosu eşlik etti.

Konser sonunda TRT sanatçısı Elif Güreşçi’ye çiçeğini, protokol sıralarında oturan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik verdi.

Denizli Musiki Derneği’nin, bu sezonki ilk konseri dört saati aşkın devam ederken, coşkulu ve kalabalık bir müziksever kitlesinin dinleyici koltuklarını doldurduğu görüldü.

Amatör koro ruhunu tüm zorluklara rağmen layıkıyla yaşatmaya devam eden Dernek, sezon kapanışını yaptığı Bahar Konseri ile akıllarda kalmayı başardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı