REKLAMI GEÇ

Özay Gönlüm isyanı

Özay Gönlüm isyanı

Halk ozanı Özay Gönlüm’ün memleketi Kızılcabölük’te isyan var.Özal Gönlüm’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla Denizli’ne düzenlenen anma etkinliğine Kızılcabölüklülerin davet edilmemesine isyan eden Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Özay Gönlümün hemşerisi olan Kızılcabölüklüleri dışlayan tavıra bir manâ veremiyorum”dedi.

/ DENİZLİHABER / 1 Mart 2013 Cuma, 14:56

Denizli yöresine ait seslendirdiği türkülerle gönüllerde taht kuran Denizlili halk ozanı Özay, Gönlüm, ölümünün 13. yılında doğum yeri olan Kızılcabölük’te de törenlerle anıldı. Özay Gönlüm Parkı’ndaki Özay Gönlüm Anıtına Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Abdurahman Aykutlu ve Genç Kızılcabölüklü İşadamları Derneği 2. Başkanı Rasim Ergil’in çelenk koyması ile başlayan anma etkinliği, okullarda da devam etti.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Denizli’de Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi ve TRT İşbirliği ile düzenlenen Özay Gönlüm Anma Etkinliğine, Kızılcabölüklülerin davet edilmemesine isyan etti. Uslu, Ankara ve İzmir’de yapılan anma programlarında hep yer aldıklarını belirterek, Denizli’de Valilik, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi ve TRT işbirliği ile bugün yapılacak olan etkinlikten dışlandıklarını söyledi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Arkadaşlarımızın kısa bir süre önce Pamukkale Üniversitesi Rektörü’ne ziyaretlerinde ortak hazırlanacak bir programla Özay Gönlüm’ü anma konusu görüşülüyor. Rektör bey teklife olumlu yaklaşıyor, ortak hazırlanacak bir programla TRT’nin de katılımıyla 1 Mart akşamı Pamukkale Üniversitesi’nde Özay Gönlüm’ün birlikte anılması kararlaştırılıyor. Ama ne oluyorsa oluyor etkinliğin, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi, TRT etkinliği olarak yapılacağı ilan ediliyor. Davetiyelerde, basın açıklamalarında bu duyuruluyor. Denizli’deki Özay Gönlüm’ü anma etkinliklerinde Özay Gönlümün hemşerisi olan Kızılcabölüklüleri dışlayan tavıra bir manâ veremiyorum” diye konuştu.

Uslu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Mezarının yerini bile bilmeyenler nasıl oluyor da bugün Özay Gönlüm’ü toplumun elinden, hemşerilerinin elinden çekip alıyor. Bunun samimi bir davranış olduğu söylenebilir mi? Kızılcabölüklüleri nasıl yok sayabiliyorlar? Kızılcabölüklüleri etkinlik dışına iten, Özay Gönlüm’ün toprağı Kızılcabölük’ün Belediye başkanına bırakın bir davetiye göndermeyi, telefonla arayıp davet etme nezaketinden bile uzak olan bu yaklaşımın amacı nedir?”

Yorumlar

abdülkadir uslu   -  Bağlantı 3 Mart 2013, 23:28

Ufuk bey lütfen yukarıdaki haberi tekrar okuyun. Davet edilip edilmemek önemli değil. Ancak bizim yapacağımız anma programını beraber yapalım deyip bizi kandıran ve bize bilgi vermeden başka ortaklarla programı gerçekleştirenlere Bize karşı dürüst davranmayanlara bizim isyanımız. Vucut çalımı atmalarının nedeni nedir bunu sorgulamanız lazım. Biz onlar gibi özay gönlüm’den rant sağlamanın peşinde değiliz. Bu terbiyesizliğe sessiz kalamazdık. Hiç kimse Kızılcabölüklüleri yok farzedemez.

ufuk   -  Bağlantı 1 Mart 2013, 16:58

Böylesine büyük bir insanın kemiklerini 13 yıl sonra sızlatmak niye başkan. Özay Gönlüm üzerinden basın üzerinden yapılan bu sataşma size hiç yakışmamış. Varsa probleminiz bire bir çözün kimi kime şikayet ediyorsunuz? Etkinliğe gittiğinizde sizi içeri mi almadılar? Sissiz Gönlüm anılamaz mı? Nasıl bir anlayış bu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı