REKLAMI GEÇ

En akademik grup

En akademik grup

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları müzik topluluğu kurdu. Kendilerine “TRİO ELEGANCE” adını veren öğretim elemanları, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde konser verecek.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2011 Çarşamba, 18:50

Trio Elegance, 2008 yılında PAÜ Öğretim Elemanları Özlem Akın, Çağatay Şişman ve Serkan Demirtaş tarafından kuruldu. İlk konserini 2010 yılında veren müzik topluluğu, çok seslendirilmiş ulusal müzikler ve uluslararası müziğin seçkin örneklerini seslendirerek izleyicilere tanıtmayı amaçlıyor. 29 Aralık Perşembe günü Saat 20.00’de PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde konser verecek olan grupta kemanda Özlem Akın, viyolonselde Çağatay Şişman ve piyanoda Serkan Demirtaş sahne alacak. Trio Elegance konserde Beethoven Piano Trio ve anonim türkü düzenlemeleri seslendirecek.

TRİO ELEGANCE
Özlem Akın (Keman)
Eskişehir’de doğdu. 1991 yılında Eskişehir AGSL’ye girerek keman eğitimine H. Sami MUMCU ile başladı. 1995 yılında buradan mezun oldu ve GÜ Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’ne girdi. Burada keman eğitimine Prof. Şeyda ÇİLDEN ile devam etti. 1999 yılında Eskişehir’e müzik öğretmeni olarak atandı ve GÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans Programı’na başladı. 2000 yılında PAÜ Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2001 yılında yüksek lisans programını, 2007 yılında ise doktora programını GÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde başarı ile tamamladı. Lisans ve lisansüstü eğitimi boyunca çok sayıda bireysel ve karma konser etkinliklerinde bulundu; CSO sanatçısı ve GÜGEF Müzik Eğitimi ABD Öğr.Gör. Şinasi ÇİLDEN yönetimindeki Gazi Akademik Oda Orkestrası’nda görev aldı. Halen PAÜ Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda Yrd.Doç.Dr. olarak görev yapmaktadır. Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası II. Keman grup şefidir ve Trio Elegance ile oda müziği çalışmalarını sürdürmektedir.

Çağatay Şişman (Viyolonsel)
İzmir’de doğdu. Viyolonsel eğitimine 1994 yılında kazandığı İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde İZDSO viyolonsel sanatçısı Hakan CEM ile başladı. Liseyi bitirdikten sonra 1998 yılında DEÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne girdi. Lisans döneminde viyolonsel çalışmalarını Yrd.Doç.Dr. M. Hakan SAKAR ile yürüttü. 2002 yılında buradan başarıyla mezun oldu. 2003 yılında kazandığı Yüksek Lisans Programı süresi boyunca Prof. Ümit İŞGÖRÜR, Doç.Dr. Can ELBİ ve Yrd. Doç. Dr. M. Hakan SAKAR ile viyolonsel çalışmalarına devam etti. 2010 yılında Yüksek Lisans Programını bitirdi. Lisans ve lisansüstü eğitimi boyunca çok sayıda bireysel ve karma konser etkinliklerinde görev aldı. 2005 yılında PAÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda Okutman olarak başladığı görevine halen devam etmektedir. Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nda viyolonsel grup şefidir. Pamukkale Üniversitesi Gençlik Oda Orkestrası’nın şefliğini yapmakta ve ayrıca Trio Elegance ile oda müziği çalışmalarını sürdürmektedir.
Serkan Demirtaş (Piyano)
Düzce’de doğan Serkan DEMİRTAŞ 1991 yılında kazandığı Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Piyano eğitimine Doç. Enver TUFAN ile başladı. 1995 yılında mezun olan DEMİRTAŞ aynı yıl GÜ Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü’ne girdi. Lisans süresi boyunca piyano çalışmalarını Doç. Enver TUFAN ile sürdürdü. 1999 yılında buradan mezun oldu. Aynı yıl Isparta Şarkikaraağaç Anadolu Lisesi’ne müzik öğretmeni olarak atandı. 2000 yılında PAÜ Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2011 yılında Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Eğitimi Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Lisans ve lisansüstü eğitimi boyunca bireysel ve karma etkinliklerde bulundu. Halen PAÜ Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak görevini sürdürmektedir ve ayrıca Trio Elegance ile oda müziği çalışmalarına devam etmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı