REKLAMI GEÇ

Erol Evgin’den Ziya Tıkıroğlu Sahnesi’nde efsane konser

Erol Evgin’den Ziya Tıkıroğlu Sahnesi’nde efsane konser

Türk Pop Müziği’nin efsane isimlerinden Erol Evgin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ziya Tıkıroğlu Sahnesi’nde hafızalardan silinmeyecek ve dahası uzun süre konuşulacak bir konsere imza attı. Dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren sanatçı, hem anlattığı fıkralar ve esprilerle hayranlarını kahkahaya boğdu, hem de şarkı arası sözleri ve seçtiği bazı şarkılarla tarihi göndermelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2017 Salı, 16:44

Erol Evgin. Türk Pop Müziğinin efsane isimlerinden. İlerleyen yaşına rağmen Anadolu turnesi düzenleyen ünlü sanatçı, dün akşam Denizli Büyükşehir Belediyesi Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Sahnesi’nde Denizlili hayranlarıyla buluştu. Yalnızca yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını yorumlamaktaki ustalığı değil, şarkı aralarında kurduğu diyalogla seyirciyi kalbinden vuran Evgin, izleyenlerine müzik ziyafeti vermekle yetinmedi. Kah fıkralar ve esprileriyle dinleyenlerini kahkahaya boğan, kah okuduğu şiirler ve anılarıyla duygulandıran Evgin, Beşiktaş’ın Çarşı Grubu’na yönelik yorumlarla başlayıp Atatürk, Nazım Hikmet, İzmir Marşı ve “Bir Başkadır Benim Memleketim” üzerinden anlamlı mesajlar da verdi.

TÜM TARAFTARLARI GÖNÜLLEDİ
Konserine sevilen şarkılarla başlayan Evgin Önce Fenerbahçe Marşı’nı mırıldandı, ardından “Ama Ben Galatasaraylıyım” deyip ekledi “Yükselenim Çarşı. Bayılıyorum onların dik duruşuna” diyerek hem alkışlandı, hem de dinleyenlerini kahkahaya boğdu. Denizlispor’u da unutmayan Evgin, “Denizlispor ne durumda. Umarım iyidir. Yaşasın!” dedi.

FİZYORAD İÇİN ÖYLE BİR ESPRİ YAPTI Kİ
Yıllardır dillerden düşmeyen şarkıları kadar şarkı aralarında anlattığı anılar, fıkralar, seyirciyle kurduğu diyalog ve okuduğu şiirlerle gönülleri fetheden Erol Evgin’in gözü bir ara kendisi için kaldırılan bir pankarta takıldı. Personelini Erol Evgin konserine taşıyarak jest yapan Fizyorad, aynı zamanda sanatçı için de bir pankart yaptırmıştı. “Denizli’ye hoş geldiniz” yazılı pankartı okuyan Evgin, bir taraftan bu küçük jest için teşekkürü unutmazken bir taraftan da yaptığı espriyle güldürdü. “Siz bunu yoksa her konserde mi açıyorsunuz? Kendimle ilgili özel bir şey bulamadım da. Şüphelendim” sözleriyle Fizyorad ekibine takılan Erol Evgin, gece boyu benzer esprileri ve anlattığı fıkralarla çoğu kez dinleyenlerini kahkaha boğdu.

DENİZLİ’DEN KIZLI ERKEKLİ GÖNDERME
Şarkıların birleştirici özelliği ve toplumların ortak değerleri olduğu vurgusunu da dile getiren Erol Evgin, “Hani şimdi ona Kızlı Erkekli diyorlar ya! İşte biz de kızlı erkekli, hep birlikte söyleyelim şarkılarımızı. Şarkılar üzerinden paylaşalım” diye konuşurken, sözlerini hemen arkasından “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını seslendirdi. Şarkı arasında Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı isimli şiirinden Atatürk’ün Afyon Kocatepe’deki fotoğrafını anlatan dizeleri okuyan Evgin, büyük alkış aldı. Ünlü sanatçı, şarkıların ötekileştirmeye karşı en iyi ilaç olduğunu da vurguladı.

TÜRK BAYRAKLI İZMİR MARŞI ŞOVU
Yılların eskitemediği sanatçı, performansıyla dikkat çekerken bir ara eline Türk Bayrağı alıp İzmir Marşı’nı söyledi. Ziya Tıkıroğlu Sahnesi’ni dolduran yüzlerce seveninin ayakta eşlik ettiği büyük sanatçı, marşın ardından uzun süre ayakta alkışlandı.

HALA YAKIŞIKLI VE SESİ HALA ÇOK GÜZEL!
Esprili tavırlarıyla da dikkat çeken ünlü sanatçı, en çok da kendisine yönelik esprileriyle güldürdü. Konserin sonunda hayranlarına “Yarın konseri soranlara adam hala çok yakışıklı ve sesi hala çok güzel dersiniz” diye seslenen Erol Evgin, alkışlarla uğurlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı