REKLAMI GEÇ

Hurşit Türkay’dan Denizli Folk Rock albümü

Hurşit Türkay’dan Denizli Folk Rock albümü

Denizli’nin yerel sanatçılarından emekli bankacı Hurşit Türkay, 49 yaşında albüm sahibi oldu. Müziğe 1973’te Barış Manço’nun kendisine hediye ettiği gitarla başlayan Türkay, “Bilemem” isimli albümüyle kuzeyde Volkan Konak, Güneyde Murat Kekili ile örnek verdiği Anadolu Folk Rock tarzının Ege’deki temsilcisi olmak istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2015 Perşembe, 12:02

Denizli onu uzun saçları ve kendine has tarzıyla aslında yakından tanıyor. Emekli bankacı folk rock müzik sanatçısı Hurşit Türkay, 49 yaşında özlemini kurduğu albüme kavuştu.

Doğuş Medya Yapım tarafından hazırlanan “Bilemem” isimli albüm, müzik marketlere dağıldı. Albümle ilgili yapımcı İskender Doğan, PAÜ’lü Halk Edebiyatçısı akademisyen Şeref Kutludağ gibi isimlerle Denizli Gazeteciler cemiyeti Basın Merkezi’nde gazetecilerin karşısına geçen Türkay’ın heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Hurşit Türkay’ın Bilemem isimli albümü çoğunluğu kendi tabiriyle Denizli FolK Rock tarzında hazırlanmış 10 şarkıdan oluşuyor. Tamamının söz ve müziği kendisine ait şarkılarıyla Anadolu Rock’ının isimleri arasına girmeyi hedefleyen Türkay, oldukça iddialı. Türkay, kuzeyde Volkan Konak, güneyde Murat Kekili gibi isimlerin temsil ettiğini söylediği Anadolu Rock müziğinin Ege’deki ismi olmak istiyor.

Denizli Folk Rock şarkılarından en öne çıkan ise EbeLebe. Onun dışında Denizli Memleket, Çal Türküsü, Cimcim Kızım ve Yaren Tavas gibi rock ezgileriyle bestelenmiş yerel şarkılar var.

1973’te Barış Manço’nun kendisine hediye ettiği gitarla müzik yaşamına başlayan Hurşit Türkay, uzun yıllardır Denizli Folk Rock üzerine söz ve müzik çalışması yapıyordu. Grup Sis’te de görev alan Türkay, ilk solo albümüyle hem müzikseverlerin beğenisini kazanmayı, hem de Denizli’yi Türkiye’ye tanıtmayı amaçlıyor. Türkay, Denizli’nin ulusal tanıtımı konusunda üstlendiği misyon için de “Ben ses kültürünün elçisiyim” diyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı