REKLAMI GEÇ

Leodikeantik kentinde klasik müzik konseri

Leodikeantik kentinde klasik müzik konseri

Denizli’de kökleri M.Ö. 5. Yüzyıla kadar uzanan antik kenti Leodikeia, bir klasik müzik dinletisine ev sahipliği yaptı. Denizli Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve kalıntılar arasında gerçekleştirilen etkinliğe ilgi yoğundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2019 Cuma, 14:45

Denizli Sanayi Odası, Leodikeia şehrinin kalıntıları arasında dikkat çeken bir etkinlik organize etti. “Laodikeia’dan Avrupa’ya Kültür Köprüsü” isimli etkinlik çerçevesinde tarihi şehirde klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi. İzmir’de Olten Filarmoni Oda Orkestrası tarafından verilen dinletiye Denizlilierin ilgisi yoğun oldu.

Kalıntılar arasında gerçekleştirilen konser yaklaşık iki saat sürdü. Etkinliğin soununda DSO Başkanı Keçeci şef İbrahim Yazıcı’ya, Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu solist Tolga Kulak’a, DSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Cansun Özdülger ise sanat Koornatörü Akgün Çavuş’a traverten mermer üzerine yapılan hatıra plaketlerini verdi. DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu ise, etkinlik anısına şef İbrahim Yazıcı’ya metalden tasarlanmış özel bir Atatürk portresi hediye etti.

DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu “Bu dinleti inanılmaz bir farkındalık yarattı. Çok güzel bir dinleyici kitlesi vardı. Çok uzun zamandır hasrettik bu tarz aktivitelere. Emeği geçenleri kutlarım. Bundan sonra da yapılacakların öncüsü olur diye umut ediyorum” dedi.

Olten Filarmoni Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Akgün Çavuş, “Müzik buralara çok yakışıyor, tarihi alanlarımız, ören yerlerimizle Anadolu’nun her tarafı taşı toprağı altın. Sanat için bulunmaz bir organizasyondu. Etkinliği gerçekleştiren emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Umarım amfi tiyatronun açılışında tekrar sahne alırız” dedi.

Etkinliğin ev sahibi Denizli Sanayi Odası’nın Başkanı Müjdat Keçeci ise,  buluntulardan yola çıkarak Denizli ile Leodikeia’nın birbirine çok yakın özelliklere sahip olduğuna vurgu yaptı.  Leodikeia’nın özellikle Avrupa’ya tanıtılması gerektiğini dile getiren Keçeci, “Onlara atalarının bu topraklarda yaşadıklarını anlatmamız lazım. Bu aktivite de bu mantalite ile ortaya kondu. İsmini bu nedenle Laodikeia’dan Avrupa’ya Kültür Köprüsü dedik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı