REKLAMI GEÇ

THM sanatçısı Taşçıoğlu, Ustası Özay Gönlüm’ü unutmadı

THM sanatçısı Taşçıoğlu, Ustası Özay Gönlüm’ü unutmadı

Türk Halk Müziği Sanatçısı Emel Taşçıoğlu, sanat hayatına adım atmasına katkıda bulunan Özay Gönlüm’ü unutmuyor. Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) düzenlenen konserde sahne alan sanatçı, Gönlüm’ün kendisine nasıl yardım ettiğini anlattı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2014 Salı, 11:32

PAÜ Türk Halk Müziği Topluluğu, Kongre ve Kültür Merkezi’nde konser verdi. Şef Z. Feray Şenkibar’ın yönetimindeki konserde Emel Taşçıoğlu da konuk sanatçı olarak sahne aldı. Özay Gönlüm’ün derlediği türküleri de seslendiren Taşçıoğlu, merhum sanatçının kendisine yaptığı yardımı da anlattı.

Özay Gönlüm’ün de katıldığı bir gecede, babasının organizasyonu düzenleyenlerden rica etmesiyle bir türkü söylemek üzere sahneye çıktığını ifade eden Taşçıoğlu, sesinin beğenilmesiyle yaklaşık yarım saat sahnede kaldığını, konser sonrası Özay Gönlüm’ün yanlarına gelerek babasına “bu nasıl ses” diye sorduğunu, onun yönlendirmesi ve desteğiyle de TRT Çocuk Korosu’na girdiğini söyledi.

ANLAMLI MESAJLAR

PAÜ Korosu’ndan da övgüyle söz eden Emel Taşçıoğlu, “Ne kadar başarılı Atatürk’ün çocukları. Biz Türk’üz, Türkiye’de yaşayan herkes Türk’tür. Bizde ayrım yok, hepimiz Türk’üz, hepimiz Atatürk’ün çocuklarıyız” dedi.

18 Mart’ta şehitleri minnetle anarken, büyük bir zaferi de kutladığımıza işaret eden Taşçıoğlu, “Çanakkale’ye gidenler vardır aramızda. Oraya gidince insan farklı duygulara kapılıyor. Mezarlara bakıyorsunuz 15 –16 yaşlarında çocuklar var. Bu ülke için canlarını feda etmişler. Onlar için kocaman bir alkış alabilir miyiz” deyince, bu çağrıya salondakiler ayağa kalkıp uzun süre alkış tutarak yanıt verdi.

“Atatürk’ün çocuklarıyız biz, hepimiz Türk’üz” sözleriyle salonu dolduranları duygulandıran Emel Taşçıoğlu, “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşı ile programını tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı