REKLAMI GEÇ

YASMİN LEVY BÜYÜLEDİ

YASMİN LEVY BÜYÜLEDİ

Sefarad müziğinin ünlü sesi şarkıcı ve söz yazarı Yasmin Levy Denizli’de konser verdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2010 Çarşamba, 17:42

Dünyaca ünlü sanatçı Levy, Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) ”Konser Sezonu” etkinlikleri kapsamında PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

‘Nací en Alamo’, ‘La Alegria’ gibi şarkılarla dünyanın ilgisini toplayan müziğin ünlü sesi Yasmin Levy, her şarkısının ardından uzun süre alkışlandı. Sefarad müziğinin divası müzik severlere unutulmaz saatler yaşattı.

Sefarad müziğini, Endülüs flamenkosu, Ortadoğu ve Anadolu müzik geleneğiyle harmanlayan Levy, İzmir’de doğan ve Sefarad kültürü araştırmalarının yanı sıra, şarkı derleyiciliği yapan babası sayesinde bu müzik kültürüyle küçük yaşında tanıştı.

Genç yaşına rağmen Judeo-Espanyol şarkılarının önde gelen isimleri arasında yer alan Levy, İngilizce ve Türkçe olarak ”Türkiye’yi çok seviyorum. Kendimi evimde gibi hissediyorum” dedi.

Geçtiğimiz her üç yılda da BBC Dünya Müziği Ödüllerine aday gösterilen Levy, Paraguay’dan İran’a kadar yayılan coğrafyadan müzisyenlerle çalışarak ortaya çıkardığı ilk albümü ”Romance ve Yasmin” ve ikinci albümü ”La Juderia”yı okumasının ardından ayakta alkışlandı.

Türkiye’de çok sayıda konser veren sanatçı, bu sonbaharda çıktığı ilk Türkiye turnesinde İstanbul, Ankara programının ardından sahne aldığı Denizli’de sergilediği danslarıyla da müzikseverleri büyüledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı