REKLAMI GEÇ

Bozok, Denizlihaber’e konuştu!

Bozok, Denizlihaber’e konuştu!

Denizlililerin adeta bastığı Çukur Dizisi’nin efsane şarkısını yapan müzisyen Can Bozok, Denizlihaber.com’dan Başak Özlem Ilgaz İçyüz’ün sorularını yanıtladı. İşte Bozok’un Denizli’de başlayan ve milyonların kalbine kadar uzanan müzik yolculuğu…

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 23 Mart 2018 Cuma, 08:30

Denizlili oyuncular Ece Yaşar ve Uğur Yıldıran’ın da rol aldığı Çukur Dizisi’nin efsane müziğinin mimarı Denizlili Rap sanatçısı Can Bozok, kısa süre önce sessiz sedasız memleketi Denizli’ye gelip gitti. Bir süredir temas halinde olduğumuz ve Denizlihaber.com’un röportaj talebini geri çevirmeyen mütevazi sanatçı Bozok, Başak Özlem Ilgaz İçyüz’ün sorularını yanıtladı.

İşte Can Bozok’un Denizli’de başlayıp milyonların kalbine uzanan müzik yolculuğu

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Denizli’de başlayıp İstanbul’a uzanan süreci nasıl değerlendirirsin?

Can Bozok: Ben aslında küçüklüğümden beri gidiyordum İstanbul’a. Sonra konserler çoğaldıkça daha çok gitmeye başladım. İki üç sene önce kendim ev tutup orada yaşamaya başladım. Çünkü işler hep orada dönüyordu, konserler, görüşmeler olsun. Sonra gurup kurduk, İstanbul Trip diye, sık görüştüğümüz arkadaşlarımızla. Şimdi de annemi görmek için geliyorum Denizli’ye. Burayı seviyorum. İstanbul çok yorucu bir şehir. Orada her yer yokuş, burada her yer dümdüz, bir yokuş var o da Karaman Yokuşu. Benim stüdyom da burada, arada müzik yapmak için de buraya geliyorum. Ortalama üç senedir İstanbul’da yaşıyorum. Aslen buralıyım, Çaybaşı’nda oturuyoruz çocukluğumdan beri. Annem Aydınlı, babam Denizlili. Babam Denizli Şehir Kulübü’nü işletiyordu, Mimar Sinan Caddesi’nde. 2006’da kapandı. Babam vefat etti. Annem Birgül Bozok, anaokulu öğretmeniydi. Zübeyde Hanım Anaokulu’ndaydı, sonra Fahri Akçakoca Anaokulu’nda okul müdürlüğü yaptı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Okul durumu nedir? Denizli’de hangi okulda okudun?

Can Bozok: Okul durumu karışık biraz. İlk başta Gazi İlköğretim Okulu’nda okudum. Sonra oradan atıldım, Servergazi’de koleje geçtim. Ondan sonra Denizli Lisesi ve Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi’nde okudum. Ama bunların hepsinden atıldığım için devam edemedim okula. Benim pek okulla alakam yoktu, sevemedim bir türlü. Özellikle lise zamanında da müzik yapıyordum, o zamanlar tek yapmak istediğim şey müzikti ve okulda da müzikle ilgili öğrenebileceğim pek bir şey yoktu. O yüzden devam etmedim, iyi ki de etmemişim.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Ailenin senin müzikle olan yaklaşımına karşı bakış açısı neydi?

Can Bozok: Liseden atıldığım zaman babam beni matbaaya götürdü. Sanayi ortamı gibiydi. Ege Ofset’te çalışmaya başladım. Bir buçuk yıla yakın çalıştıktan sonra babam, “Okumak istiyor musun yoksa çalışmaya devam edecek misin?” diye sordu, çalışmamak için okumak istiyorum dedim. Sonra yine atılınca okuldan, müzik yapmaya karar vermiştim zaten. Sahneye çıkmaya başlamıştım ama para da kazandırmıyordu. Ankara’da askerlik yapınca tanınmaya başladım. Komutanın çocuğu dinliyordu. Öyle öyle çoğaldıkça, ailem de iş olarak bakmaya başladı. Şimdi oturmuş bir düzenimiz var artık.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Müzik tarzın çocukluğundan beri aynı mı?

Can Bozok: Yok aslında, çocukluğumda rock dinlerdim. Ama ben kulağıma ne iyi geldiyse dinlerim, triphop da dinlerim klasik müzik de. Çinli ve İranlı müzisyenleri de dinlemeyi seviyorum. Ama o zamanlar rap diye bir şeyden haberim yoktu. Babam arabaya hangi kaseti alırsa onu dinlerdim. Ablamla aramızda sekiz yaş var, o da beni yönlendirdi aslında. Ablam ne dinlerse ben de onu dinliyordum. Seçme şansım yoktu. Belediye Sanat Merkezi’nin altında kasetçi vardı. Oraya rap kasetleri gelince, rap ağırlıklı dinlemeye başladım. Evde deli gibi söylerdim dinleyip, baktım ben de söyleyebiliyorum, o zaman ben de yapabilirim dedim. Denedim yaptım, kendimi geliştirdim.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Hayran kitlen nasıl oluştu? Diziden önce, sen İstanbul’a gitmeden önce de seni seven ve dinleyen bir kitlen varmış gördüğüm kadarıyla.

Can Bozok: Küçükken bütün rapçileri bulup, dinliyordum. O zamanlar TV’de pek yer vermiyorlardı rapçilere. Tam ergenlik çağında insanların tarzı da oluşmaya başlamışken onlar seni buluyor. Benim de öyle oldu sağ olsunlar.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Denizli’den seni destekleyenler oldu mu?

Can Bozok: Ben 2014’ten beri organizasyon yapıyordum Denizli’de, kendim uğraşıyordum. Belediye’de tanıdık bir ağabeyimiz olurdu, o bize mekan verirdi. Sesçi vardı o destek olurdu. Ege Life dergisi vardı eskiden, Seyhun abi yardımcı olurdu. O hem bizi dinlerdi, hem de yardımcı olurdu. Esnaflar sponsor olurdu bize. Seyhun abi bana, “İlk önce yaşadığın şehirdeki insanları arkana al” diye öğüt vermişti. İlk sahneye düğün salonu ve kafelerde çıktım, organizasyonlar oluyordu. 2001-2002 yıllarında tabi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Peki ‘Çukur’ dizisinde yer alan şarkına gelecek olursak, o süreç nasıl ilerledi? Zaten var olan bir şarkı mıydı?

Can Bozok: Biz o şarkıyı 2012 yılında yapmıştık, Melek Mosso ile. Ama bu albümde anca yetişti çıktı. Sonra diziden aradılar, teklif geldi. Biz de olur dedik. Zaten Çukur benim de sevdiğim bir diziydi, neden olmasın ki dedik. Sosyal medyaya bakınca da Spotify ve itunes’da en çok dinlenen müzik rap. Listede ilk üçün arasında Melek’le olan şarkı çıkıyordu. Bu durum diziden önceydi. İnsanlar öyle seçiyor sanırım, en çok dinlenen hangisi diye bakıp, teklif gönderiyorlar. Gazapizm’in de öyleydi, benim de öyleydi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: ‘Hiç Işık Yok’ şarkınızın bir hikayesi var mı?

Can Bozok: Yok hayır, Melek de buralı, eskiden beri tanışıyoruz. Ben Melek’in kardeşi ile yakındım zaten. Bir gün bize gediklerinde şarkı seçiyorduk, hadi bu şarkıyı yapalım dedik ve yaptık.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Çukur dizisinde de Denizlili iki oyuncu bulunuyor. ‘Kemal’ karakterini canlandıran Uğur Yıldıran ve ‘Karaca’ karakteri canlandıran Ece Yaşar da Denizlili. Tanıştınız mı?

Can Bozok: Denizlili olarak şarkıyı beraber yaptığım Melek var benim bildiğim, Uğur ağabeyi biliyordum ismen, Ece Yaşar’ı şimdi öğrendim. Ama tanışıklığımız yok.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: Başka hangi dizilerde şarkıların yer aldı?

Can Bozok: Kalp Atışı’nda yine ‘Hiç Işık Yok’ yer aldı ve Fi dizisinde de ‘Fare ilacı’ var. İnternet dizilerine daha sıcak bakıyorum çünkü sansürsüz oluyor. TV’de her şey kısıtlandığı için, şarkılar da sıkışmış oluyor. Dizilerden sonra rap dinlemeyen insanlara da ulaşmış olduk.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz: İstanbul Trip ile birliktelik nasıl şekillendi? Yeni bir projeniz var mı?

Can Bozok: Yeni albüm hazırlığı içindeyiz ‘Yedi Tepe’ diye. Dokuz Sekiz Müzik (DSM) Şirketi ile anlaştık. Ama guruptaki herkes solo olarak da devam ediyor. Hepimiz farklı şehirlerdeniz. Xir, Şam, Maestro, Ashoo, Heja ve ben varım. Bu kadar farklı insanların bir araya gelmesi bu piyasada çok görülmüyor. Ama bizim için çok daha iyi oldu. Bu camiada herkes bir şekilde tanışıyor. İnternette ya da organizasyonlarda tanıyor. Bizde yıllardır tanışıyorduk. Ben İstanbul’a taşınmadan da Gökdeniz’in (Xir) evinde kalıyordum sık sık. Sonra beraber eve çıktık, stüdyomuzu tuttuk, şimdi buradayız. Gelişen süreçten de epey memnunuz.

Büyük ses getiren şarkıyı dinlemek için:

Yorumlar

raşit   -  Bağlantı 17 Kasım 2021, 16:49

bu adam tam bir idol istanbulda hep karaköy civarında takılıyor aldığı parayı sonun kadar hakediyor son 3yıldır sadece bu adamı dinliyorum en kötü zamanınmda hep sen yanımdasın dayı teşekkürler

ays   -  Bağlantı 21 Şubat 2021, 05:58

fotograflar cok iyi,hippivari ahah

Mehmet çlk   -  Bağlantı 25 Mart 2018, 23:34

Adamın dibiii

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı