REKLAMI GEÇ

Başbakan Davutoğlu Denizli’de

Başbakan Davutoğlu Denizli’de

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli’de rakibi CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Denizli şivesiyle çattı. CHP ve HDP’nin aynı söylemlere siyaset yaptığını belirten Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, ‘Bana 4 yıl verin’ diyor. Şimdi CHP’ye Denizlili gibi seslenmek istiyorum. Olcek iş vaa olmucak iş vaa… Olcek iş mi bu akideeş?” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 17:40

ic-4

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun miting yapacağı Özay Gönlüm Meydanı’nda kalabalık saatler öncesinden toplanmaya başladı. Girişlerde oluşturulan polis noktalarında aramadan geçirilen vatandaşlar miting alanına alındı. Bu arada miting için çok sayıda Ak Partili görev yapıyor. Alana giren vatandaşlara bayrak ve flamalar dağıtıldı.

ic-1

Miting kimileri için ise ekmek demekti. Miting alanın yanında tezgah açan bir aile sac böreği ve katmer pişirip sattı.

DAVUTOĞLU’NA COŞKULU KARŞILAMA
Mitingin daha önce saat 18.00’de başlayacağı duyurulmuştu. Uşak’tan Denizli’ye helikopterle gelen Başbakan Davutoğlu, saat 18:45’te Adalet Parkı’na iniş yaptı. Ardında da makam aracı ve kendisini takip eden konvoyla miting alalına geldi. Başbakan Davutoğlu’na, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Yenican, Kadın Kolları Genel Başkanı Aynur Akdemir ve Denizli Milletvekili adayları eşlik etti. AK Partililer tarafından tezahüratlarla karşılanan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına başladı.

Konuşmasına Denizli’nin bütün ilçelerini tek tek sayıp selam göndererek başlayan Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin her yerine gittiğini ve miting yaptığını belirterek, muhalefete yüklendi. “Bazıları Doğu’ya gidemiyor” diyen Davutoğlu, Ak Partili gençlerin “Bize her yer Türkiye” sloganlarını “Herkes söylemeli” diyerek alanda toplanan kalabalığa tekrarlattı.

AK Parti’ye bugüne kadar hizmet veren herkese teşekkür eden Davutoğlu, Denizli’nin de Pamukkale gibi Ak olduğunu söyledi. Yolsuzluk soruşturmalarını yürüten savcıların meslekten ihraç edilmelerine de değinen Davutoğlu, “Muhalefet biz iktidara gelirsek bu savcıları göreve iade edeceğiz dediler. Bunların hepsi paralel. Biz bütün darbelere karşı elif gibi dik durduk. İsrail karşımıza çıktı elif gibi durduk. Bosna’da dik durduk. Denizli horozunun başı nasıl dikse, biz de elif gibi dimdik duruyoruz” dedi.
Davutoğlu’nun konuşması sık sık tezahüratlarla kesildi. Muhalefetin 12 Eylül darbesine karşı çıktığını iddia ettiğini belirterek, “Biz darbecileri yargılayalım” dediğimizde bunlar referandumda hayır dediler” diye konuştu.

“CHDP” BENZETMESİ
CHP ve HDP’nin aynı söylemlerle siyaset yaptıklarını ileri süren Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de sert eleştiriler yöneltti. Davutoğlu, “Artık CHP de yok, HDP de yok. Artık CHDP var. Aynı şeyleri söylüyorlar. Al birini vur ötekine. Şimdi CHDP böyle ya, MHP de pusuda. Biri Doğu’da şiddet yaptıkça, MHP de bunu kullanıyor. Birbirilerini destekleyerek birbirlerini besliyorlar. Aynı kaptan su içiyorlar. Biz “sadece millet” diyoruz. Şimdi manevi milliyetçi değerlerden bahseden MHP Genel Başkanı, Demirtaş, “Kudüs Yahudilerin toprağıdır” dediğinde karşılık verdi mi? “Biri AK Parti’ye vurursa zayıflatır” diyor. Bizim zayıflamamızı beklemeyin. 2002’de iktidardınız, neden bıraktın Sayın Bahçeli?” dedi.

DENİZLİLİ GİBİ KONUŞTU
Konuşmasında sık sık Denizli şivesi ile konuşan Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçmenden 4 yıl için yetki isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu için “Şimdi CHP’ye Denizlili gibi seslenmek istiyorum. Olcek iş vaa olmucak iş vaa… Olcek iş mi bu akideeş?” diye seslenirken AK Partililere “İnşallah Denizli’de 7 Haziran’da destan yazcez mi?” diye sordu, “7 Haziran’da ne olacağını herkes görecek” dedi.
Denizlilileri “Milli mücadele kahramanı Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin torunları” diyerek öven Davutoğlu, “Bakın Osmanlı palaları kılıçları, zırhları burada yapılıyordu. 2002’de biz Türkiye’yi devraldığımzda tanklarımız başka ülkelerden hibe geliyordu. Tamir bile edemiyorlardı. 3’lü koalisyon döneminde böyleydi. Düşünün bu asil millet ne hale düşürülmüştü. Şimdi Ahmet Hulusi Efendi gelse o Türkiye’yi mi över, bu Türkiye’yi mi över? Şimdi kendi tankını, helikopterini yapan bir Türkiye var. Bunları kim yaptı? Biz yaptık” dedi.

DENİZLİ’YE SEÇİM VAATLERİ
Denizli’nin en kısa zaman hızlı trene kavuşacağını, İzmir-Antalya otoyolunun kavşak noktasının da Denizli olacağını belirten Davutoğlu, “Denizli bütün hizmetleri en iyi şekilde hak ediyor. 2520 metre uzunluğunda Honaz tünelini yapıyoruz. Afyon-Denizli arasındaki Hambat Ovası sulama projesini hayata geçiriyoruz. Denizli’yi antik turizm kenti yapacağız. Denizli’nin jeotermal turizmde önün açacağız. Tarım alanında Denizli’nin toprakları bereketlidir. Ama yaşadığımız don felaketini yaşadık. Burada Denizli’nin dondan zarar görmüş bütün çiftçilerimize gereken desteği vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Pamukkale Üniversitesi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri. Öğrenci sayısı 50 bine ulaştığında Denizli’ye ikinci bir üniversite kurulması için gerekli adımları atacağız. Her zaman bize destek vermiş olan Denizli hizmetlerin en iyisini hak ediyor” diye konuştu.

“OYLARINIZI AK PARTİ’YE ATIVEN GARİ!”
Denizlilerden 7 Haziran için söz vermelerini isteyen Başbakan Davutoğlu, “Ey Denizli… Ahmet Hulusi Efendi’nin çocukları… Demokrasiye sahip çıkmaya, darbecilere ve paralelcilere karşı elif gibi durmaya kararlı mısınız? Değil üç parti, hepsi birleşseler Denizli’yi bu iradeden yoksun bırakamayacaklar. O zaman gocaman gocaman oylarınızı esirgemen, oylarınızı Ak Parti’ye atıven gari… Bu coşku Denizli’nin 7 Haziran’daki kararını gösteriyor. İnşallah Denizli’de bir destan daha yazacağız. Denizli sen söz verdin mi sözünde durursun. Denizli’de inşallah 7’de 7 yapmak için söz mü? Allah razı olsun, yar ve yardımcınız olsun” dedi.

haber-ic

Daha sonra AK Parti’nin Denizli milletvekili adayları da sahneye çağrıldı. Başbakan Davutoğlu, milletvekili adayları ve İl Başkanı Şahin Tin ile birlikte alandaki kalabalığı selamladı.

anons

Yorumlar

Onur   -  Bağlantı 13 Mayıs 2015, 22:31

sandıktan süpriz çıkınca görmek isterim bakana başbakanı akp denizlileri.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı