REKLAMI GEÇ

OKULLAR TATİLE GİRDİ BEYİNLERE TATİL OLMAMALI

18 Haziran 2014 Çarşamba

LGS, TEOG, YGS, LYS derken okullar tatile girdi. Sınavların büyük bir bölümü tamamlandı. Bu hafta sonu da bitecek. Aslında,ömür biter sınav bitmez dönemini yaşıyoruz. Bir sınav kalkıyor bir diğeri geliyor yerine. Şimdi sıra KPSS’de. Bu sınav da son kez yapılacak. Sonrası karışık. İlerleyen dönemlerde çok konuşulacak ve tartışılacak bu sınav.

Biz şimdi asıl konumuza dönelim. İnsan beyni, kişi istemese de durmadan çalışıyor. Yetişkin bir kişinin beyninin saate 312 sözcük düşünebildiğini belirlemiş bilim adamları. Yani “Ben istemiyorum beynim düşünmesin, çalışmasın.’ gibi bir lüksümüz yok. İşte bu yüzden : “Kafasında kırk tilki dolaşır, birinin kuyruğu diğerine değmez.” Demişler bazıları için. Yani o beyin adamı vezir de eder rezil de eder. Bu sebepler beynimizi iyi ve yerinde kullanmamızın önemini gösteriyor.

Okullar tatil oldu diye başladık yazımıza. Biz öğretmenlere velilerin takdir için mi tekdir için mi söylediklerini bilemediğim bir sözleri vardır. “Biz iki tanesiyle baş edemiyoruz, siz nasıl hakkından geliyorsunuz bu kadar çocuğun?” Yani bu demek oluyor ki “Oh kardeşim biz çocukları size gönderiyoruz, kurtuluyoruz. Eh siz de başınızın çaresine bakın artık. Biz ne yapıyoruz buna karşılık. Okulları kapattık şimdi siz bakın başınızın çaresine. Eskiden “Ayağı bağlansın.” Düşüncesiyle terzilere, berberlere, bilumum meslek erbabına çırak olarak gönderilirdi çocuklar. Gerçekten de nerde olduğunun rahatlığına kavuşurdu aileler. Günümüzde çocuklaarçooook kıymetli. Öyle çırak falan olamazlar. Olurlarsa usta olurlar. Anneleri , babaları kıyamaz onlara. Ama çocuğun neyaptığı, ne yapacağı da belli olmalıdır gün içinde. Çareler tükenmiyor bu durumda. Günümüzde çok çeşitli kurslar var. Yüzme kursundan, futbol ve basketbol okullarına, resim kursu, müzik kursu, tiyatro kursu, sinema kursu hatta hat kursu bile var isteyene. Belediyemiz ve özel kurumlar bu işleri tam olarak üstlenmiş durumdalar ve çok iyi yapıyorlar.

Boş kalan, yapacak bir işi olmayan kişiler topluma ve kendine zararlı bir çok kötülüğe karışabilir. Bu yüzden benim önerim aileler çocuklarını bu tür kurslardan birine hatta birkaç tanesine yönlendirmeli.
Kitap okumalarını sağlayacak yönlendirmelerde bulunmalı. Satranç kursuna göndermeli.
Böylece başlıkta belirttiğimiz beyinlerin tatile girmemesi olayı gerçekleşmiş olur.

Eğitim, kişilerde oluşturulan davranış değişikliği, olarak tanımlanır . Bizler de çocuklarımızda, gençlerimizde, babalarımızda,annelerimizde , gençlerimizde , öğretmenlerimizde daha iyiyi daha güzeli yapmaya ve yaşamaya dair değişikliği yapmak zorundayız. Devlet ve özel kurumlar da bu konuda çok güzel çalışmaların içinde olmalıdır.

Aman beyinlere tatil gelmesin. Yoksa başka beyinler o beyinlerin yerini alır. Koyun toplumu olur, o toplumlar.
Geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Mahmut Oğuz Bey atandı. Kendisinin tecrübesini biliyoruz. Başarılar diliyoruz.

Bir başka gelişme de Eğitim-İş’te yaşandı. Yapılan seçimler sonucu Kadem Özbay yeniden başkanlığa seçildi. Yeni yönetime de başarılar diliyoruz. Hoşça kalın dostça kalın. Çocuğunuzu bir kursa gönderin ama mutlaka.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

ibrahim   -  Bağlantı 19 Haziran 2014, 00:51

çok güzel bir yazı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı