REKLAMI GEÇ

EMLAK YATIRIMI EN İYİ YATIRIM MI?

25 Temmuz 2022 Pazartesi

Merhaba sevgili okurlar; ben Halime Çark bundan sonra her hafta köşemde, “Gayrimenkul Sektörü” ile ilgili değerlendirmelerimle sizlerle olacağım. Öncelikle biraz kendimden bahsetmek istiyorum. Fransa’da doğdum büyüdüm, 1 yıl önce Denizli’ye taşındım. Gayrimenkul sektörüne 2014 yılında Fransa’da başladım. Şu an Denizli’de Lüks Konut Uzmanı olarak hizmet veriyorum. Evet, ilk yazıma gelecek olursak, bu hafta sizlere gayrimenkule yapılan yatırımların avantajlarından bahsedeceğim.

Gayrimenkule yatırım yapmak birçok kişinin yaşamı boyunca vereceği kritik kararlardan biridir. Soyut olan yatırımlar her zaman bir değer ifade eder. Gayrimenkulde yatırım yaptığınız andan itibaren tüm kontrol size geçer. Nasıl finanse edeceğiniz, ne kadara kiraya vereceğiniz tamamen size bağlıdır. Tabi ki somut olan yatırımlarda da kazanabilirsiniz ancak soyut olan yatırımlarda (örneğin hisse senedi gibi) kontrol sizin elinizde olmayacaktır. Doğru gayrimenkul yatırımı yapmanın en önemli koşulu, kısa sürede prim yapması, gelişmeye açık ulaşım ve altyapı yatırımlarının yapılacağı açıklanan bölgelerden satın almaktır.

VERGİ AVANTAJI
Paranızı gayrimenkul ile artırmanız için en önemli sebeplerden biri de şüphesiz, sağlanan vergi avantajlarıdır. Nakit akışı sırasında vergi ödemezsin. Emlak yatırımcıları, emlak vergisi, işletme giderlerini, sigorta bedellerini ve amortismanları vergiden düşebilir. Emlak yatırımcısı malını satıp aldığı bedel ile başka bir gayrimenkul alırsa, değer artış vergisi ödemez.

ENFLASYONA KARŞI AYAKTA DURABİLİR
Emlak yatırımı en güvenli yatırımdır. Çünkü Enflasyona ve ekonomik belirsizliklere karşı bir koruma olmasıdır. Kira artış oranları enflasyonla eşit orantıda gider. Yatırımcılar enflasyon arttıkça (fahiş olmamak kaydıyla) kira atışı yapabilir. Kiralama amaçlı gayrimenkullerin değeri enflasyon karşılayacak kadar artabilir. Kredi geri ödemeleri enflasyondan etkilenmez, enflasyon arttıkça azalır.

EMLAK DANIŞMANIN FAYDALARI
Emlak satın alma sürecine aşina değilseniz, profesyonel ve güvenilir bir firma ile çalışmanız sizin açınızdan en iyisi olacaktır. Hayalinizdeki eve kavuşmanızdan tapu imzalamaya, yerleşmeye kadar tüm alım satım işlemleri boyunca rehberlik eden profesyonel bir gayrimenkul danışmanıyla işlemleriniz daha hızlı ve garanti olacaktır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı