REKLAMI GEÇ

GAYRİMENKULDE DOĞRU DEĞER

21 Ekim 2022 Cuma

Konut satın alırken hangi faktörlere dikkat etmemiz gerektiği önemli olduğu kadar, gayrimenkulümüzü satışa çıkarırken de oldukça önemli faktörler vardır. Gayrimenkulün doğru değerinin belirlenmesi, satın alım sürecinde tarafların karşılıklı olarak güven duygusunda etkilidir. Doğru yatırıma giden yol gayrimenkulün ‘gerçek’ değerinden geçiyor. Peki, konutunuzun gerçek fiyatı nasıl belirleniyor? İşte tam bu noktada konutunuzun gerçek değeri belirli yöntemlerin uygulanması ve elde edilen verilerin karşılaştırmaları yapılarak bulunuyor. Bu süreçte biz lüks konut uzmanları yalnız müşteriye değil konut sahibine de profesyonel hizmet sunarak karşılıklı memnuniyeti sağlıyoruz.

GAYRİMENKUL DEĞERİNİ NEYE GÖRE BELİRLİYORUZ?
Gerçek değerin belirlenmesinde konutun konumu çok önemli. Konutun merkezi konumda olması kadar ulaşım olanakları bakımından zengin bir konumda olması da bu süreçte değerlendiriliyor. Gerçek değerin belirlenmesinde etkili bir diğer faktör ise konutun yapımından sonraki süresi, diğer anlamıyla yaşı. Emsal daire değerleri, değer belirlenmesinde etkili olurken, gayrimenkulün sahip olduğu güvenlik ve sosyal olanaklar da göz önünde bulunduruluyor. Konut çevresinde sosyal olanakların çeşitliliği olması gün içinde harcanan zamanı azaltıyor, kaliteli yaşam için aktivite imkanları sunuyor. Bizler de bu faktörleri değerlendirerek konutunuzun piyasada rekabetçi ve en elverişli değerini belirleyerek profesyonel hizmet sunuyoruz.

GERÇEK DEĞERİN SÜRECE ETKİSİ
Konutun gerçek değeri satış sürecinde ve tarafların memnuniyetinde oldukça önemli. Profesyonel hizmet almadan konut değeri belirlemek çeşitli sorunlara yol açabiliyor. Eğer konuta biçilen değer ile konutun nitelikleri paralellik göstermiyorsa bu, sürecin daha uzun olmasına neden olurken müşteriler ile güven problemlerini de beraberinde getiriyor. Piyasa değeri altında ya da piyasa değerinin üzerinde müşteriye sunulan konutlar her iki tarafı da olumsuz etkiliyor. Profesyonel hizmetler ile belirlenen doğru değer ise doğru sonuçları getiriyor.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı