REKLAMI GEÇ

DÜNYADA GİZLİ BİR ÜLKE KURDUK

8 Ocak 2018 Pazartesi

Türkiye dünyaya insan gönderiyor.

Evet, Ay’a, Mars’a, uzaya değil, diğer ülkelere.

Türkiye’ye insanlar geliyor. İlginç değil mi? Türkiye’den milyonlarca insan başka ülkelere gidiyor, başka ülkelerden milyonlarca insan Türkiye’ye geliyor.

Eskiden 1960, 1970’lerde genelde insanlarımız batı ülkelerine işçi olarak gitmiş. 1980’lerden sonra hele ki 2000’lerden sonra çok nitelikli beyinlerimiz daha çok bilgisayar, bilgi teknolojileri konusunda batıya gidiyor. En çok da Amerika, Kanada, Almanya ve Hollanda’ya gidiyor yetişmiş beyinlerimiz.

Eskiden ama doğudan, ama batıdan (1. Ve 2. Dünya Savaşı arasında Almanya’dan kaçan üniversite hocaları gibi, 1960,1970, 1980’lerde Balkanlar’dan gelen göçmen soydaşlarımız gibi) nitelikli beyin gücü ülkemize geliyorken 2000’lerden sonra genel olarak doğu ve Ortadoğu ülkelerinden niteliksiz işçi statülü insanlar ülkemize geliyor.

7,6 milyon insanımız (3,6 milyonu Almanya) dünyaya dağılmış yani ülkemizden göç etmiş.

NASA’da mühendislerimiz, astrofizikçilerimiz, Google’da kıdemli yazılımcılarımız, mühendislerimiz, Microsoft’ta yazılımcılarımız, Mercedes’te, BMW’de teknik insanlarımız, dünyanın dört bir tarafında CEO’larımız, müdürlerimiz, sanatçılarımız, cerrahlarımız vb.

Ne ilginç değil mi? Mühendisler, doktorlar, tüccarlar veriyor; işçiler hatta işsizler alıyoruz. Yönetmenler verip kostümcüler, okumuşlar verip okuyacaklar alıyoruz.

Ha, bir de hep Batı’ya hep daha Batı’ya gidiyor herkes.

Ne ilginç değil mi? En çok ama en çok kızdığımız Batı’ya gidiyor herkes.

Sizce de bir gariplik, bir terslik yok mu bu işte?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı