REKLAMI GEÇ

NARSİST KÜLTÜRE TESLİM OLDUK

28 Mayıs 2018 Pazartesi

Ben özgürüm, ben bireyim, ben bir taneyim, ben özelim, ben haklıyım, ben biliyorum. Son 30 yılın hakim kültürünün ( iskeleti narsist kültür) insanları getirdiği halin dile dökülen somut sembolleri…

İnsan egosuyla vardır ve yaşamını sürdürebilir. Ego, bireyi yaşamın olumsuzluklarına karşı korur ve organizmanın varlığını sürdürmesini sağlar.

Ancak ego bireyin empatik davranmasının önüne geçmez; zira ego bilir ki birey toplumsal bir varlıktır, birey toplumla ( diğer bireylerle) ne kadar iyi ilişkiler kurarsa varlığını o kadar güvenceye alır. Bu nedenle ego bireyin diğer bireyleri anlamasını, onları sevmesini, onlarla paylaşmasını, onlar için özveride bulunmasını hatta diğer bireyler için ( toplum için) ciddi fedakarlıklarla riskler almasını makul görür, geriye çekilerek teşvik eder.

Oysa narsist, diğer bireyleri asla önemsemez, dolayısıyla kendini var eden toplumu ( çevresini ) takmaz ve toplum için bırakın fedakarlığı, rahatını bozacak küçücük bir gayrete girmez.

Eski öğretmenler nerde, eski bayramlar nerde, eski arkadaşlıklar, komşuluklar nerde, serzenişlerinin temel nedeni işte bu narsizm belasının bulaşıcı bir mikrop gibi tüm toplumlarda hızla yayılmasıdır. Maalesef bu mikrobun aşısı bu dönemde kayıp. Kayıp çünkü bu mikrobu toplumlara yayanlar, eskiden gayet iyi bilinen ve bu mikrobu kapanlara derhal uygulanıp o kişiyi iyileştiren bu aşının durduğu yerden çıkarılıp kullanılmasına asla izin vermiyor. Neden izin vermiyor? Çünkü narsistlerin oluşturduğu toplumlarda dayanışma, paylaşma olmadığından, her narsist kendi bacağından asılmakta ve toplumları istedikleri zaman istedikleri uçurumlara yuvarlayan “Sadist” egemenler bir eli kafamızda, bir eli cebimizde gayet rahat etmektedir.

Peki narsist olmanın ana belirleyicileri nelerdir. Narsistler nasıl kişilerdir?
-Başkalarını kendi çıkarları için kullanan kişiler
-Başka insanların duygularını anlamada isteksiz kalan, empati yapamayan kişiler
-Başkalarını kıskanan ya da başkalarının onu kıskandığını düşünen insanlar
-Kendini beğenmiş ve küstah kişiler
-Kendisinin çok önemli olduğunu düşünen kişiler
-Sürekli olarak sınırsız güzellik, zeka, güç veya kusursuz sevgi üzerine kafa yoran kişiler
-Her zaman beğenilmek isteyen kişiler
-Kendinin eşi bulunmaz biri olduğunu düşünen kişiler
-Kendinin kayırılacak biri olduğunu düşünen ve hak kazandığını zanneden kişiler.

Bu kriterleri okuyup “bu bana uymuyor, bu aynı şuna, aynı buna, aynı ona uyuyor” diyenler, üzgünüm ki narsizmden yakayı sıyırmaya hala niyetiniz yok.
Anadolu kadim bir topraktır, Anadolu kültürleri kadim kültürlerdir, Anadolu’nun kaderini en son değiştiren ve kadim Anadolu’nun kadim insanlarını özgürleştiren, dünyanın görüp göreceği en büyük liderlerin en başında olan Mustafa Kemal Atatürk’tür. ( Amerikalı tarihçi ve psikiyatrist Prof. Arnold Ludwig, dünyanın çeşitli siyasi önderlerinin başarı ve önem derecelerini sınıflandıran 11 ölçeğe göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, 20’nci yüzyılın en büyük lideri olarak nitelendirdi. 2008-Hürriyet Gazetesi ve Anadolu Ajansı)

Bu toprakları, bu kültürü, atasını, Mustafa Kemal Atatürk’ü bilmeyen, araştırmayan, anlamayan ve böylece aşısını kaybeden insanların sonu kuşkusuz ki narsizmin pençeleri olacaktır. Narsizm bir yok oluştur. Bundan hep birlikte kurtulabiliriz. Küçük bir gayret: başkaları için, çevren için, toplum için, toprağın için bir şeyler yap, küçük de olsa.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı