REKLAMI GEÇ

DTO’DA YENİ DÖNEM      

13 Ekim 2016 Perşembe

Türkiye’nin en gözde ticaret ve sanayi şehirlerinden birisi olan Denizli’nin ekonomisini yöneten ve yönlendiren en önemli sivil toplum kuruluşu olan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinden bazılarının FETÖ üyeliği iddiası nedeniyle tutuklanmaları ve DTO Yönetimindeki görevlerinin mevzuat gereği sona ermesinin ardından, yönetim kurulu başkanlığı için yapılan seçim sonucunda yönetim kurulu üyeleri oy birliğiyle Uğur Erdoğan’ı başkan seçti. Daha önce Denizli Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan seçimde Hüseyin Memişoğlu yeni Meclis Başkanı olmuştu.

Yeni başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz.

Uğur Erdoğan Denizli iş dünyasında tanınan genç ve yaptığı işlerin hakkını veren bir işadamıdır. Talihsiz bir durum sonrasında görev aldığı için bu zor dönemde yönetim ve iletişim becerisi ile Denizli ticaretindeki problemlerin üzerine bilinçli bir şekilde gideceğinden emin olduğumuz için, iş dünyası kendisini yalnız bırakmayacaktır ve böylece DTO yeni dönemde ticaretin lokomotifi olma yönünde önemli adımlara ve başarılara imza atabilecektir.

Ticaret odalarının görevleri 5590 sayılı kanun ile belirlenmiş olmakla beraber sivil toplum kuruluşu olması nedeniyle toplumun beklentilerini de karşılamak, ekonomi ve sosyal hayatı yönlendirmek gibi sorumlulukları da vardır. Bu bağlamda sosyal sorumluluk projeleri, ticaret ve girişimcilik kültürünü geliştirici projeler, iş adamlarının ve gelecek nesillerin iş hayatına yönelik eğitimleri, üniversite ile her alanda AR-GE çalışmaları, yerel ürünlerin tanıtımı, pazarlaması, ihracatı ve şirketlerin kalıcılığının sağlanması ve gelecek nesillere devredilebilmesi için en son teknolojilerin kullanılması gibi konular dünyadaki modern ticaret odalarının görevleri arasında ele alınmaktadır.

Denizli’nin ticarette öncülük edebilmesi ve şehrin bir üretim merkezi haline gelerek ürettiğini hak ettiği fiyattan satabilmesi amacıyla DTO bir an önce imaj tazeleyerek görüştüğümüz üyelerden bize gelen ve mutlaka oda yetkililerine de ulaşan talepler doğrultusunda üyelerinin problemlerini çözmeye yönelik toplantılar düzenlemelidir. Bu toplantıların etkin ve başarılı olabilmesi için Ticaret Odası Salonunda değil, bizzat sanayi sitelerinde, sanayi bölgelerinde, esnaf sitelerinde, komite üyelerinin yoğunluklu çalıştıkları bölgelerde, yani üyelerin ayağına gidilerek yapılması katılımı artıracak ve katılımcıların şikayet yerine çözümün bir parçası olması sağlanacaktır.

Hızlı bir araştırma sonucu ortaya çıkan üye talepleri doğrultusunda; DTO yeni bir vizyon ile harekete geçmeli ve yeni projeler sunmak üzere özellikle Pamukkale Üniversitesi ile AR-GE çalışmalarına başlamalı ve kendi DENİZLİ TİCARET ÜNİVERSİTESİ’ni kuruncaya kadar Denizli ekonomisi, üretimi ve ticareti ile ilgili her yıl en az 10 Yüksek Lisans ve Doktora tezine tam burs desteği ile üniversite işletme işbirliği ve araştırmaları sağlamalıdır.

Ekonominin bir unsuru olan ve katkısı yadsınamayan spor sektörü ile ilgilenilmelidir. Denizlispor Kulübü’ne destek sağlamak amacı ile bir anlaşma yapılarak tüm üyelere kombine bilet verilebilir ve hafta sonlarında 10 bin esnafın ailesiyle birlikte maça giderek stres atması ve takımlarını desteklemesi sağlanabilir. Ayrıca amatör sporculardan her branşta ilk 16’ya giren sporcular altın ile ödüllendirilmelidir.

DTO Denizli ekonomisini yurtdışına açmak üzere mezun öğrencilerden yurtdışına 6 ay dil öğrenmek için giden ve döndüğünde iyi derecede yabancı dil bildiğini bir sertifika  (örneğin İngilizce için TOFFL, IELTS, Almanca için Goethe sınavı, Rusça için ТРКИ vb.) ile kanıtlayan herkese ödül vermeli ve desteklemelidir. Yurtdışındaki öğrenim süresince öğrenci, dilini öğrendiği ülkenin ticaret odaları ile iletişim kurmaya yönlendirilerek Türkiye ile dış ticaret imkanları konusunda araştırma yapmaya teşvik edilmeli ve hazırlanan en iyi raporlar ödüllendirilmelidir.

Bunların yanında yerel ekonomi politikası, girişimcilik, ara teknik eleman eğitimleri, inovasyon ve çevre, dış ticaret ve uluslararası iş ilişkileri, vergi ve ticaret hukuku, kadınların ekonomi yaşamında yer alması konularını içeren projeler DTO üyelerinin beklentileri arasında yer almaktadır.

Bu vesileyle DTO’da yeni dönemin Denizli’ye hayırlı ve bol kazançlar getirmesini dileriz.

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı