REKLAMI GEÇ

BOTOKSLA KASLARINIZI GEVŞETİN

15 Mart 2021 Pazartesi

Botoks ilk kez Dünya’da şaşılık tedavisinde kullanılmıştır. Daha sonra kas kasılmalarında kullanılmaya başlanmıştır. Boyun kaslarında şiddetli spazmlar (yetişkinlerde servikal distoni), dirsekler, bilekler, parmaklar, ayak bilekleri veya ayak parmaklarındaki kas sertliğini tedavi etmek için kullanılır. Botoks ayrıca, şiddetli koltuk altı terlemesi (hiperhidroz), 4 saat veya daha uzun süren kronik migren baş ağrılarını önlemek için de kullanılır. Botoks, olağan baş ağrısını tedavi etmek için kullanılmamalıdır.

Botoks günümüzde daha çok kozmetik amaçlı kullanılmaktadır. Göz çevresi (kaz ayakları), alın, boyun (nefertiti boyun), çene, yüzdeki gözeneklerin küçültülmesi ve cildin pürüzsüzlüğü, boyun ve göğsün her tarafındaki çizgilerin azaltılması için mikrobotoks şeklinde de uygulanır.

Botoks uygulayıcısının profesyonel bir kişi olması, fonksiyonel anatomiyi çok iyi bilmesi ve anlaması, klinik uygulamada botulinum toksinlerini doğru olarak kullanma konusunda kesinlikle yetkin olması gereklidir. Böylece, istenmeyen sonuçlarla karşılaşılması önlenebilir.

Piyasada birçok çeşitli botoks ürün markası bulunmaktadır. Kullanılan ürünün kalitesi ve uygulama dozu sonuçları etkiler. Doğru noktalara, doğru dozlarda uygulanan botoks hem mimiklerinizi koruyarak daha doğal ve daha genç görünmenizi sağlar, hem de ileride oluşacak kırışıklıklarınızın derinleşmesini engelleyecektir. Botoks yaptırmadan önce hangi botoks ürününün kullanıldığını sormanızı tavsiye ederim.

Düzenli ve ehil eller tarafından yapılan botoks uygulamaları, kas gevşemesini sağlayarak kan dolaşımını arttırır ve cildin daha genç görünmesini sağlar.

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı