REKLAMI GEÇ

DOĞAL YÖNTEMLE BEL AĞRISI GİDERİLEBİLİR Mİ?

8 Ekim 2015 Perşembe

Birçoğumuzun bel ve sırt ağrısı tecrübesi olmuştur. Ağrı birçok nedene bağlı olabilir. 

Vücudumuzun yanlış pozisyonuna (otururken, yürürken ve ayakta dururken) bağlı kas kasılmaları, ağır bir şeyler kaldırmak, kanser gibi ciddi hastalıklar, duygusal ve fiziksel stres, bazı iltihaplanmalar (bağırsak iltihaplanmaları), sindirim sistemi problemleri (kronik kabızlık…), safra kesesi ve böbrek taşları, üst solunum yolu iltihaplanmaları gibi.

Günlük hayatımıza baktığımızda, günün büyük bir kısmını masa başında, televizyon önünde yatarak veya oturarak geçiriyor olabiliriz.
Duruş pozisyonunuzun bel ağrınızı arttırdığına dikkat ettiniz mi? Uzun süre oturmak ağrılarımızı arttırdığı gibi, şeker ve kalp hastalıklarına da neden olabilir.

Bel ve sırt ağrılarını azaltmak için, ağrı kesici kullanmak yaygın tedavilerden biridir. Bir sonraki yöntem ise, kortisol iğnesi ve son aşamada ameliyata kadar gidebilir. Bel ve sırt ağrılarının gerçek nedenini anlamadan, ağrı kesicilerle ağrıyı baskılamak gerçekten çözüm getiriyor mu?
Ağri kesici kullanmadan bu ağrıları doğal olarak giderebilir miyiz?
Ağrı kesici kullanmaya karar vermeden önce aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

-Günde 10.000 adım atarak yürümek veya haftada 150 dakika fiziksel egzersiz yapmak.

-Yoga, ağırlık çalışmaları.

-Masa başında çalışıyor veya gün içinde hareket halinde değilsek, her saatte bir kalkıp vücudu kısa süreli esneterek veya dolaşarak kan dolaşımı artırılmalı.

-Vücut pozisyonun otururken, yürürken ve yatarkenki durumu analiz edilip, duruş pozisyonlarının düzeltilmesi için profesyonel yardım alınmalı.

-Unlu mamüller ve şeker tüketilmi azaltılmalıdır.

-Yüksek kaliteli omega3 alınmalı veya omega3 değeri yüksek gıdalar tüketilmeli. Sardalye, uskumru, deniz somonu, ceviz, chia çekirdeği, keten yağı, brokoli, ıspanak gibi…

-Kan veya dokulardaki magnezyum değeri düşükse, magnezyum takviyesinin yapılmalı ya da magnezyumu zengin gıdalar tüketilmeli. Örneğin siyah çikolata, kakao, kabak ve ayçiceği çekirdeği, badem, susam, muz, avakado, yeşil sebzeler…

-Vit D seviyesi kanda 60ng/ml olmalıdır.

-Düzenli zencefil çayı içilmeli, zerdaçalın pişirilen yemeklerde kullanılmalı ve organik çörek otu yağı tüketilmeli.

-Ağrılı bölgeye soğuk ve sıcak kompres veya kırmızı biber kremi, vitD damlasıyla karıştırılıp uygulanmalı.

-Ağrılı bölgeye veya bütün vücuda masaj yapılarak stres azaltılmalı

-Duygusal stres konusunda gerekirse profesyonel yardım alınmalı

-Uyumadan önce rahatlatıcı yayınlar okunmalı

-Yalın ayak toprakta veya taşlar üzerinde dolaşılmalı.

Vücudumuz bir bütündür, hiçbir parçası kendi başına değerlendirilemez, çünkü hepsi birbirine bağlıdır. Vücudumuzdaki her ağrının bir dili vardır ve bize mesaj verir. Onu baskılamaktansa, kulak verip dinlemek ağrıyı kökünden çözebileceği gibi, bizim de kendimizi daha iyi anlamamızı sağlayacaktır.
Mutlu ve sağlıklı günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı