REKLAMI GEÇ

EN SEKSİ SEBZE

4 Şubat 2019 Pazartesi

Kendine özel aroması ile tüm dünya mutfaklarında yerini almış olan kereviz, eski Çin Tıbbı’nda binlerce yıl kullanılmış özel bir sebzedir.

Kereviz vitamin, mineral, amino asit ve antoksidanlar bakımından zengindir. Zengin besin değerinden dolayı sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır.

Kan damarlarını gevşetip genişletme özelliği, kerevizin yüksek tansiyon tedavisinde kullanılmasını sağlamıştır. Yapılan bazı çalışmalarda, erkek ve kadın genital organlarının kan damarlarını gevşetip, kan dolaşımını arttırması, sex gücünü arttırdığından “afrodizyak” olarak gösterilmiştir. Bu özelliğinden dolayı, dünyanın en seksi sebzesi olarak yerini almıştır.

Kerevizin özel aroması seks hormonları içermektedir. Bu aromanın burunda hissedilmesiyle libido enerjisini arttırdığını gösteren çalışmalar da vardır.

Kerevizin besin değeri çok yüksek olduğundan kan basıncını düzenlemesi ve afrodizyak özelliği dışında, meme ve pankreas kanserlerinin önlenmesi gibi sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır.

Yukarıda söz edilen etkilerinden yararlanmak için kereviz nasıl tüketilmelidir?

Kereviz alırken yaprakları solmamış, tazeliğini yitirmemiş ve sert olduğundan emin olunmalıdır.

Kereviz pişirildiğinde içindeki önemli birçok besin maddeleri yüksek ısı ve uzun pişirme ile yok olur. Bundan dolayı, bu değerli sebze yüksek ısıda ve uzun süre pişirilmemelidir.

Eğer pişirilecekse, en fazla 10 dakika buharda pişirilmesini tavsiye ederim.

Özellikle taze sıkılmış kerevizin (günde bir çay bardağı), 1 çay bardağı havuç suyuyla karıştırılarak tüketilmesini öneririm.

Kereviz sapları humus veya hazırlayacağınız soslarla taze olarak yenebilir. Köklerini ise rendeleyerek kefir, taze yoğurt veya salatalarınızın içine karıştırarak tüketebilirsiniz.

Fazla miktarda kereviz tüketilmesi karında gaz, ishal ve şişkinliğe neden olacağından önerilmez. Her şeyin azı karar, çoğunun ise zarar getireceği unutulmamalıdır.

Bütün dünya mutfaklarında kullanılan kerevizin yüksek besin değerinden ve cinsel ilişkiye olan katkılarından yararlanmak için doğru, düzenli ve yeterli miktarda tüketilmesini tavsiye ederim.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı