REKLAMI GEÇ

FISTIK YİYİN FISTIK GİBİ OLUN

14 Eylül 2020 Pazartesi

Antep fıstığı bol miktarda lif, protein ve antioksidan içeren besleyici bir yemiştir. Aynı zamanda mükemmel bir sağlıklı yağ yani, doğal E vitamini kaynağıdır. Antep fıstığını günlük beslenmenize eklemek, sağlığınıza katkı sağlayacağı gibi kanseri önlemede de etkili olabilir. Bu son derece lezzetli ve yararlı yemişin Güney ilçemiz dahil ülkemizde bolca yetiştirilmektedir.

Araştırmalarda, günlük Antep fıstığı yemenin daha düşük akciğer kanseri riski ile bağlantılı olduğunu ve hatta diğer kanser türlerini de önlemeye yardımcı olabileceği gösterilmiştir. Kanser bir hastalık olmaya devam ederken, bu hastalığı önlemek ve tedavi etmek için yeni ve doğal yolları da bulmak önemlidir. Kanser riskinizi düşürmek, günde bir miktar fıstık almak kadar kolay olabilir.

Bazı çalışmalarda, Antep fıstığında bulunan E vitamininin prostat kanserine karşı korunmaya da yardımcı olabileceğini ileri sürmektedir. Antep fıstığı, anti-inflamatuar ve yaşlanmaya karşı faydalar sağlayan antioksidanlarla doludur. Manganez, potasyum, B6 vitamini ve bakır gibi diğer mineraller ve vitaminler için de harika bir kaynaktır.

Antep fıstığı kan basıncını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sağlıklı yağları, lifleri ve proteinleri kendinizi tok hissetmenizi sağlar, zayıf kalmaya çalışıyorsanız harika bir seçimdir. Kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye ve iyi kolesterol seviyelerini artırmaya yardımcı olurlar.

Bazı çalışmalarda, kan şekerini dengeleyerek tip 2 diyabet riskini azaltabileceği belirtilmiştir.

Antep fıstığı bağırsaktaki iyi bakteri sayısını artırır ve bu da vücudun birçok sağlık sorunundan korunmasına yardımcı olabilir. Yüksek konsantrasyonda zeaksantin ve lutein içermesi, katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz problemlerinden korur.

Yararlanmak için günde ne kadar tüketilmelidir?

Akciğer kanseri ve diğer kanser türlerinin önlenmesi için Antep fıstığının yararını inceleyen çalışmada, kişilere her gün yaklaşık kabuksuz 50-60 gr yani 117 tane antepfıstığı verilmesi önerilmektedir.

Sağlık etkilerinden yararlanmak için çok iyi çiğnenmelidir.

Salatalara ve tatlılara eklemek, balık veya etlerin üzerine sos olarak kullanmak tüketilen gıdaları daha lezzetli hale getirecektir. Ara öğünlerinize atıştırmalık bir avuç dolusu Antep fıstığı eklemek akıllı bir tercih olacaktır.

Her zaman olduğu gibi “azı karar çoğu zarar” mantığından yola çıkarak günde 50 gram antepfıstığı içinin iyi çiğnenerek veya toz halinde tüketilmesi hem organlarınızın yaşlanmasını geciktirecek, hem de kanser oluşma riskini azaltacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Osman Atlı   -  Bağlantı 18 Eylül 2020, 11:43

Antep fıstığı kaç para haberiniz yok mu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı