REKLAMI GEÇ

KARACİĞERİNİ TEMİZLE DERİN UYU

9 Kasım 2020 Pazartesi

Yeterli ve derin uyku, her kişinin optimal sağlık ve refahını korumasına katkı sağlamak için gereklidir. Araştırmalarda uyku kalitesinin konsantrasyon, üretkenlik ve algılama yetisi gibi çeşitli beyin fonksiyonlarıyla bağlantılı olduğunu göstermiştir. Yetersiz uykunun iştah ve metabolizmayı olumsuz etkilediği bilinmektedir.

Karaciğer sağlığı derin uyku için çok önemlidir. Karaciğerin vücutta 500’den fazla işlevi vardır. Bunlardan biri de uyku kalitesiyle ilgilidir. Çin tıbbında, karaciğerin duyguların filtre edildiği yer olarak kabul edilir. Endişeli veya stresli durumlarda karaciğer toksinleri işlemekte sorun yaşar. Toksinler daha sonra kanda durgunlaşarak, vücudu tahriş eder ve en yoğun aktivitesi olan saat 01:00- 03:00 arasında gece uykudan uyanışlara neden olur. Gece sıcak basmaları ve uykuya yeniden dalma zorluğu ağır ve toksik bir karaciğerin işaretidir.

Karaciğerin yağlanması veya karaciğer hücrelerinin zedelenmesi uyku kalitesini olumsuz yönde etkiler. Karaciğeri beslemek ve desteklemek sağlık için son derece önemlidir, özellikle de uyku düzeninizin iyi olmasını istiyorsanız.

Bunun için neler yapılabilir?

Karahindiba, enginar, brüksel lahanası, kırmızı pancar, kereviz, kudret narı gibi besin değeri yüksek ve güçlü tatları olan sebzeler yenmelidir. Civanperçemi, dulavratotu, biberiye, defne yaprağı ve nergis çayları içebilirsiniz. Bu besinler ve bitkiler, safra kesesini aktive ederek temizler, canlandırır ve sindirime yardımcı olur. Uykusuzluk çekmeseniz bile, stresinizi, sinirlerinizi yatıştırmaya yardımcı olduğu gibi daha dinlenmiş ve daha enerjik hissetmenizi sağlarlar.

Karahindiba karaciğeri sarar ve böbrekleri temizleyerek kanı filtreler. Karaciğer ve safra yetmezliğine karşı güçlü bir bitkidir. Mineral tuzlar bakımından zengin olan enginar, karaciğeri temizlemede mükemmeldir. Siroz, aşırı yemek ve karaciğer problemlerine karşı yararlı olan deve dikeni, karaciğer hücrelerini yeniler ve onları yıpranmaya karşı korur.

İyi ve derin uyku sağlıklı olmanın koşullarından biridir. Bunun için, karaciğerin sağlıklı olması ve görevlerini tam olarak yapması gereklidir. Alkol, ağır metaller, toksinler, aşırı yemek, aşırı karbonhidratla beslenme gibi karaciğer sağlığını tehdit eden durumlardan sakınmak gereklidir. Karaciğerin yenilenmesine ve güçlenmesine katkı sağlayan besinlerin yeterli miktarda düzenli olarak, aşırıya kaçmadan günlük beslenme planına eklenmesi uyku kalitesinin artmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere …

 

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı