REKLAMI GEÇ

KOLTUK ALTINA DETOX

20 Eylül 2021 Pazartesi

Birçok insan zaman zaman kötü kokan koltuk altı sorunları yaşar. İnsanlar terlediğinde, terdeki sıvı derideki bakterilerle karışır ve ter kuruduğunda da hoş olmayan bir kokuya neden olur.

Aşırı terleme için reçetesiz tedaviler, reçeteli ilaçlar, koltukaltı botoksu, ameliyat gibi tedaviler bulunmaktatır.

Terleme ter kokusundan sorumludur. Terleme vücudumuzun aşırı ısınmasını engelleyerek vücudumuzu soğutan normal bir durumdur. Stress, hormonal ve aşırı duygusal problemler vücudumuzun aşırı terlemesini arttırabilir. Sarımsak, köri gibi baharatlar terin kötü kokmasına neden olur.

Bazı insanların olması gerekenden daha fazla terlemesine neden olan tıbbi bir rahatsızlığı vardır. Bu durumun adı hiperhidrozdur. Hiperhidroz, nüfusun yaklaşık %3’ünü etkiler. Bu rahatsızlığı olan kişilerde, ortamın sıcak olmadığı veya egzersiz yapmadıklarında bile ter salan aşırı aktif ter bezleri vardır.

İyi hijyen, kokuya neden olan bakterilerden kurtularak koltuk altlarının kokmasını önlemeye yardımcı olabilir. Günde bir kez ve egzersizden sonra duş almalı veya banyo yapmalıdır. Ayrıca her gün temiz kıyafetler giymeli ve spor yaptıktan sonra kıyafetlerini değiştirmelidirler.

İnsanlar iyi hijyen uygulamalarının yanı sıra kötü kokulu koltuk altlarıyla mücadele etmenin başka yollarını da deneyebilir.

Koltuk altı detoksu yapılabilir. Kokuya neden olan bakteri ve bakteri kalıntılarını çıkarmak için aktif kömür, bentonit kil, karbonat ve elma sirkesi gibi temizlik ürünlerini koltuk altına maske gibi uygulayıp, kurumasını bekleyip, su ve sabun ile koltuk altının yıkanarak kurultulması yoluyla koltuk altı detoksu yapabilirler.

Kabartma tozu – ter ve kokuları emerek cilde peeling yapar. Koltuk altının pürüssüz ve kokusuz olmasına yardımcı olur.

Bentonit kil bakterileri ve kimyasalları ciltten emer, ayrıca gözenekler tarafından emilebilen kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller içerir.

Elma sirkesi – Sağlıklı bir cilt mikrobiyomuna (diğer bir deyişle ciltte yaşayan farklı bakterilerin sağlıklı oranı) katkıda bulunmaya yardımcı olur, ayrıca cildin pH’ını normalleştirmek için yararlıdır.
Aktif kömür ciltteki istenmeyen partikülleri emer ve doğal detoksifiye edici özelliklere sahiptir.

Bir yemek kaşığı bentonit kili, bir ila iki tatlı kaşığı su ve bir tatlı kaşığı elma sirkesini karıştırarak bir macun yapın. Bu karışımı koltuk altınıza sürün. 10-20 dakika bekleyin. Ardından ılık su ve sabunla durulayın. Bu işlemi haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz.

Uygulanan koltuk altı detoksu, hem daha önce koltuk altı kokusunu gidermek için kullanılmış kimyasalların atıklarını temizleyerek koltuk altının daha iyi nefes almasını sağlar, hem de koltuk altının Ph kontrolünü, cildin daha pürüzsüz olmasını ve kokuya neden olan bakterilerin ölmesini ve bakteri artıklarının temizlenmesini sağlar.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Kiy   -  Bağlantı 12 Aralık 2021, 13:41

Nice

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı