REKLAMI GEÇ

MEZOTERAPİ İYİLEŞTİRSİN

7 Mart 2022 Pazartesi

Mezoterapi, Fransız bir doktor olan Michel Pistor tarafından 1952’de tekniği geliştirilmiştir. O zamandan beri, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyanın diğer bölgelerinde popülerlik kazanmıştır.

 

Başlangıçta ağrıyı gidermek için kullanılmış ve etkinliği gösterilmiştir. Daha sonra kozmetikte cildi gençleştirmek, sıkılaştırmak, lekeleri açmak, saç dökülmesini durdurmak ve saçları güçlendirmek, selüliti azaltmak ve istenmeyen bölgelerdeki yağ yıkımını arttırmak için bölgesel zayıflamada kullanılmaktadır. Bu etkileri sağlamak için vitamin, mineral, enzim, DNA, hormon ve bitki özleri enjekte edilir.

 

Yapılan bir çalışmada mezoterapinin UV ışınları ve güneşin neden olduğu cilt yaşlanmasına karşı etkili olduğu gösterilmiştir.

 

Ağrı tedavisinde de reçeteli ilaçlar kullanılır. Ağrı tedavisinde mezoterapiye ilişkin kanıtlar, çoğunlukla vaka raporları olarak mevcuttur. Mezoterapi geleneksel olarak fibromiyalji, gut, baş ağrısı, nevralji, bel ağrısı, spor yaralanmaları (yani burkulmalar, incinmeler, bursit, tendinit) ve diş prosedürleri gibi durumlarda ağrıyı gidermek için kullanılır.

 

Mezoterapide enjekte edilen maddelerin standart bir formülü yoktur. Teknik, cildin orta tabakasına (mezoderm) bir dizi enjeksiyon yapmak için çok ince iğneler kullanır. Mezoterapinin arkasındaki fikir, zayıf dolaşım ve cilt hasarına neden olan iltihaplanma gibi altta yatan sorunları düzeltmesidir.

 

Mezoterapi sonrası yan etkilerin deneyimli ellerde son derece nadir olduğu ve ortaya çıkması halinde hafif olduğu iddia edilmektedir. Mezoterapide çoklu enjeksiyonların yer almasına rağmen, daha az sıklıkta istenmeyen etkiler görülür. Bunun  ana nedeni, modern tıpta kullanılan  büyük dozlardan çok daha az dozda ilaçların kullanılmasıdır.

 

Ağrı tedavilerinin bir yöntemi olan mezoterapi aynı zamanda da medikal estetiğin önemli bir parçasıdır. Vücudumuz bir bütündür. Mikro dolaşımın arttığı, beslenmenin yeterli olduğu her vücut parçası normal sağlıkla çalışmasına devam eder. Mezoterapi de bunu sağlayarak hem kozmetik hem de ağrı tedavisinde yerini korur.

 

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı