REKLAMI GEÇ

MUM IŞIḠININ GETİRDİKLERİ

5 Eylül 2016 Pazartesi

Lavanta, vanilya gibi çeşitli kokular içeren, değişik renk ve şekillerde yapılan mumlar, yaşantımızda küçük bir ayrıntı olmasına karşın, karanlığa ışık tutuşu, ortamı çekici, estetik ve rahatlatıcı yapan özelliğiyle, günlük hayatımızın ve kutlamalarımızın vazgeçilmezleri arasındadır.

Mumların yapımında kullanılan maddelere bağlı olarak, sağlığımız üzerinde olumlu veya olumsuz etkileri vardır.

Kokulu ve yavaş yanan mumlar yandığında, kurşun, cıva gibi ağır metaller ve kansere neden olan toksik maddeler havaya karışır. Havaya karışan bu ağır metaller mobilyalarda ve yer döşemelerinde zamanla birikir. Bu toksik maddeler, temas edilmesi veya solunum yolu ile vücuda geçer. Vücuda geçen toksik maddelerin miktarına ve hücrelerde yaptığı zarara bağlı olarak sağlık sorunları ortaya çıkar.

Bu ağır metaller ve toksik maddeler sinir sistemi, kalp ve dolaşım bozukluklarına neden olur. Özellikle küçük cocuklarda, gebe kadınlarda, yaşlı ve savunma sistemi düşük kişilerde daha sık ortaya çıkar.

Parafinden yapılmamış, kokusuz, renksiz, katkı maddesi içermeyen mumlar tercih edilmelidir.

En iyi mum balmumundan yapılmış mumlardır. Balmumunun, doğal olarak havayı temizleyici özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı solunum yolu problemleri (allerjik astım, astım, sinus) olan veya olmayan kişilerin uyumadan bir kaç saat önce yatak odalarında veya gün boyunca balmumundan yapılan mumu yakmaları solunum yollarını rahatlatır ve uyku kalitesini arttırır.

Mum alirken, %100 balmumundan yapılmış olduğundan emin olunmalıdır. Mumun üzerindeki etiketten içeriğine mutlaka bakılmalıdır.

Doğru seçilen mum, kısa süre veya gün boyunca yakıldığında, bulunduğumuz ortamın havasını temizleyerek hem duygusal hem fiziksel sağlığımıza olumlu yönde katkı sağladığını unutmayalım, mum alırkenken de dikkatli olalım.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı