REKLAMI GEÇ

PRP MUCİZESİ

21 Şubat 2022 Pazartesi

PRP (trombositten zengin plazma) tedavisi, dokuların ve hücrelerin yenilenmesinde önemli yer alır. 1970’lerden bu yana etkili yara iyileştirici özellikleri nedeniyle hastane sisteminde ve spor tıbbında uzun süredir tanınmakta ve kullanılmaktadır. Son yıllarda daha çok ilgi kazanmıştır. Yenileme (regenerative) tıbbının bir parçasıdır.

PRP deyince önce aklımıza kozmetik amaçlı uygulaması gelecektir. PRP yani kendi trombositten zengin plazmanızı cildinize yeniden enjekte edilmesi, vücudun doğal iyileşme tepkisini uyaran çok sayıda büyüme faktörünü içerir. Bu, tam bir gençleşme elde etmenize yardımcı olur. Böylece cildin kalitesi artar, kalınlaşır, cilt yenilenir, yara izleri ve kırışıklar azalır, gözenekler kapanarak cilt sıkılaşır ve böylece cilt gençleşir.

PRP saça uygulandığında, saç dökülmesini azaltır, saç foliküllerinin güçlenmesini sağlar. PRP, cilde ve saça yapılan bir yatırım olarak düşünülebilir.

PRP içindeki trombositlerin varlığı iyileşmeyi hızlandırır ve iltihabı azaltabilir. Trombosit vücudun tüm bölgelerinde iyileşmeye yardımcı olur. Tedavi edebileceği şeylerin kapsamı sonsuzdur.

Bilimsel çalışmalarda PRP’nin kas iskelet sistemi yaralanmaları ve omurga ağrıları (yani bel, sırt, boyun ağrıları ) üzerindeki etkinliği araştırma konusunun ilgi odağı haline gelmiştir. PRP, kendi kanınızdan elde edildiği için güvenlidir. Bilimsel çalışmalarda PRP’nin steroid injeksiyonundan daha uzun etkili olduğu ve doku yenilenmesini sağladığı gösterilmiştir.

PRP profesyonel bir kişi tarafından doğru ve yeterli miktarda yapılması elde edilen tedavi sonuçlarını etkiler. Normalde PRP’den elde edilen sonuçların ortaya çıkması üç ila dört hafta sürer, ancak uzun ömürlüdür, tipik olarak üç tedaviden oluşan bir ilk diziden sonra 12 ila 18 ay sürer.

PRP, sağlıklı saçlara sahip olmak, cildinizi doğal olarak gençleştirmek ve yaşlanma belirtilerini onarmak için enjekte edilebilir harika bir tedavidir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı