REKLAMI GEÇ

SAÇLARINIZ VE CİLDİNİZ PARLASIN

10 Ocak 2022 Pazartesi

6000 yıldır kullanılmakta olan keten tohumu, magnezyum, manganez, vitamin B6, folate, demir, potasyum, çinko, bitkisel protein, antioksidanlar (lignan), antiviral, antibakterial, fitoöstrojen ve bitkisel kaynaklı omega 3’ten zengindir. Bu omega 3 hayvansal kaynaklı omega 3’ten farklıdır.

Keten tohumunun içindeki omega-3 araştırmalarda; koroner kalp hastalığı ve hipertansiyon görülme riskini azalttığı, trombosit fonksiyonunu geliştirdiği, iltihabı azalttığı, damar sağlığını geliştirdiği, kalp ritim bozukluklarının oluşma riskini azalttığı görülmüştür. Ayrıca normal gelişim gösteren bebekleri ve çocukları desteklemeye yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Keten tohumunun mineral, vitamin, lif, antioksidanlar, fitoöstrojen ve bitkisel kaynaklı Omega 3’ten zengin olması sindirimi iyileştirir, kan şekerini düzenler, kalp-damar sağlığı ve kolesterolü dengeler, göz kuruluğunu azaltır, cildi nemlendirerek ince kırışıklıkların oluşumunu ve cilt kuruluğunu azaltır. Saçların daha güçlü, parlak, nemli ve dış etkilere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Liflerden zengin olması kilo vermeyi kolaylaştırır, kan şekerini düzenler.

Keten tohumundaki fitoöstrojenler, östrojen metabolizmasını değiştirerek, kişinin hormonal durumuna bağlı olarak östrojen aktivitesinde artışa veya azalmaya neden olabilir. Başka bir deyişle, keten hem östrojenik hem de antiöstrojenik özelliklere sahiptir. Örneğin, menopoz sonrası kadınlarda, vücudun daha az aktif östrojen formları üretmesine neden olabilir, bu da kanser oluşma riskini azaltır. Ayrıca keten tohumu antiviral ve antibakteriyel özellikleri ile bilinir. Bu nedenle, düzenli olarak keten tohumu tüketmek, soğuk algınlığı ve nezlenin sayısını veya şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir.

Nasıl tüketilmeli?
Günde 2 yemek kaşığı keten tohumu tozu veya 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı şeklinde tüketebilirsiniz. Salatalarınıza, smoothielerinize veya yediğiniz yemeklere serpiştirebilirsiniz. Unutmayın ki keten tohumu ısı ve ışığa hassastır. Keten tohumunu toz haline getirir getirmez hava alması engellenmeli, serin ve karanlık yerde saklanmalıdır. Bu şekilde bir kaç gün buzdolabında saklanabilir.

Keten tohumu tozu veya yağı anti-aging olarak kabul edilir. Her gün düzenli kullanılması sağlığınıza, cildinize ve saçlarınızın güzelliğine ve kalitesinin artmasına katkı sağlayacaktır. Saç ve cilt sağlığı dışardan uygulanan bakım kremlerinden çok, iç organların sağlığı ile ilgili olduğu da unutulmamalıdır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı