REKLAMI GEÇ

VÜCUDUNUZ İLTİHAPLANMASIN

30 Eylül 2019 Pazartesi

İltihaplanma, vücudun enfeksiyonlar, yaralanmalar ve toksinler gibi olası zararlara karşı savunma mekanizmasıdır. Vücudu iyileşmeye teşvik eden doğal bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. İltihaplanma kötü değildir. Akut iltihaplanma, bir yaralanma olduğunda doku hasarını onarmaya yardımcı olur ve soğuk algınlığı, hastalık veya alerjenlere maruz kalmadan iyileşmeyi sağlar.

Ancak, kronik iltihaplanmalar doku ve hücrelerde hasar yaparak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Kronik vücut iltihaplanmaları Alzheimer, depresyon, MS, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, felç, kemik erimesi, kas kaybı, kilo vermekte zorlanma ve kolayca kilo alma, kanser, cilt kırışıkları, erken yaşlanma, sivilce, egzama, dermatit, sedef hastalığı, karaciğer yağlanması, astma, hormonal ve sindirim sistemi bozuklukları, eklem sertliği, eklem ve genel vücut ağrısı, savunma sisteminin zayıflaması, şeker hastalığı gibi birçok kronik hastalıkların oluşmasına zemin hazırlar.

Vücudun iltihaplanmasına neden olan önemli faktörlerden biri beslenmedir. Kalori hesabından ziyade, doğru ve besin değeri yüksek gıdalarla beslenmek, hücrelerin ve dokuların doğru çalışmasını sağlar. Bu durum, vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir. Kan şekerini dengeler, vücuttaki toksik yükünü azaltır ve vücudun asit-baz dengesini düzenler.

Günümüzde iltihaplanmayı, ağrıyı ve hastalıkların azalmasını sağlayan doğru beslenme ile ilgili birçok kafa karıştırıcı yorumlar ve öneriler bulunmaktadır.

Doğru beslenme kişiden kişiye, genetik yapıya, iklime, yaşam standartlarına, cinse ve yaşa bağlı değişebilir. Birisine iyi gelen bir gıda bir başkasında iltihaplanma yaratabilir.

Genel yaklaşım olarak vücut iltihaplanmadan nasıl beslenmelidir?

Şeker ve şeker içeriği yüksek gıdalardan uzak durulmalıdır.

Yemeklerde sağlıksız bitki yağları ve margarin kullanılmamalıdır.

Doğal ortamda yetişen ve sentetik gıdalarla beslenmeyen hayvanların etleri tüketilmelidir.

Küçük deniz balıkları tercih edilmelidir.

Paketlenmiş, renklendiriciler ve tatlandırıcılarla zenginleştirilmiş gıdalar tüketilmemelidir.

Gazlı ve şekerli içecekler, paketlenmiş meyve suları, anlık enerji sağlayan içecekler içilmemelidir.

Akut iltihaplanma vücudun doğal savunma mekanizmasıdır. Ancak, iltihaplanma kronikleştikçe yukarıda bahsettiğim ciddi sağlık sorunları ve nedensiz ağrılar ortaya çıkmaktadır. Yaşam tarzınıza ve vücudunuza uygun doğru beslenme şeklinin, bir profesyonel yardımıyla doğru anlaşılması ve uygulanması, gelecekte oluşabilecek sağlığınızı ve hayatınızı tehdit edecek hastalıklardan ve ağrılardan sizi uzak tutacaktır.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Sevda gulgun   -  Bağlantı 2 Ekim 2019, 10:08

Tesekkur ederim bilgilerinizi aktardiginiz icin

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı