REKLAMI GEÇ

YAŞAMA LİMON SIKALIM

19 Şubat 2018 Pazartesi

Limon son derece temizleyici özelliği olan, kireç söken, parlatan, kötü kokuları giderici, renk açıcı, lezzet katıcı, mikropları öldürücü gibi özelliği olan asidik ve ekşi bir meyvedir. Bütün dünyada mutfaklarda ve mutfak dışında yaygın olarak kullanır.

Limon içindeki sitrik asit ve vitamin askorbik asit’den (C) dolayı oldukça asidiktir. Meyve olarak yenildiğinde veya sulandırılmadan içildiğinde dişlere zarar verebilir. Bunun için yenilip veya içildikten hemen sonra dişlerin su ile çalkalanması önerilir.

Limonun ekşiliğini içerisindeki potasyum verir. Bu da kalp, böbrek, kas, sinir sistemi için önemlidir.

Limon vücudun asit (pH) dengesini bozmadığı gibi pH dengesinin fizyolojik değerde kalmasını sağlar. Vücuttaki yağların, böbrekteki kristallerin ve vücuttaki kireçlerin (kalsifikasyon) parçalanmasına yardımcı olur. Savunma sistemini güçlendirir, cildi güzelleştirir, bağırsakları düzenler, kanı temizler, sindirimi kolaylaştırır, fazla ürik asidin atılmasını kolaylaştırır, karaciğere destek olur.

Taze bir limon (organik) suyunun yarım litre ılık su içine katılıp, bir tatlı kaşığı ısıya maruz kalmamış organik bal ile karıştırılarak, her sabah aç karna, yavaş yavaş yudumlayarak içilmesi uzun vade de yukarıda söz ettiğim özelliklerinden yararlanılmasını sağlar.

Günlük limon dozu yavaş yavaş artırılmalı (günde 3-5 limona kadar) ve mutlaka su ile karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş içilmelidir.

Yapılan çalışmalar, limon suyunun mide içerisinde mide asidini nötralize ettiğini ve mide de gastrit oluşturmadığını gösterse de, mide ülseri ve gastriti olanlar sorunlarının nedenini (stres, bakteri, dengesiz ve yanlış beslenme, uykusuzluk, susuzluk, alkol, duygusal yıkım, çok düşünmek…) ortaya çıkartmadan ve profesyonel yardım almadan limon suyunu yukarıda bahsettiğim gibi kullanmalarını önermem.

Gününüze limonlu ılık su ve bal karışımını içerek başlamak organların detox olmasını sağlayarak, yukarıda saydığım sağlık üzerindeki etkilerinin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır. Limonun faydalarının keyfini çıkarmak için bunu günlük rutinin bir parçası yapabilirsiniz.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı