REKLAMI GEÇ

CHP KONGRESİ’NDE NELER OLDU? 2

10 Mart 2010 Çarşamba

Öncelikle bir özür borcum var. Perşembe’den sonra döneceğiz dedik arayı açtık, af ola.

Kongrede İl Başkanı Zafer Gönenç’in çalışma raporunu okumasına geçildiğinde iyi çalışılmış bir rapor olduğu doğrusu aklımdan geçmemişti. Ben daha çok ziyaretlerin, yapılanların kısaca özetleneceği bir rapor bekliyordum ki, Gönenç beni yanılttı. Okuduğu çalışma raporunu iki bölümde hazırlamış formatını da çalışma raporu ibrazından çok seçim konuşması haline dönüştürmüştü.

Konuşmasına Ali Kavak’ın dönemiyle başladı. Kavak’ın her fırsatta övündüğü en büyük başarısı olarak gösterilen ‘seçimde kazanılan belediyeler ve artan oylar’ konusu ise ilk sıradaki meseleydi. Kavak’ın güvendiği rakamların abartıldığı kadar da büyük bir başarı olmadığını şu cümleyle ifade etti: “Ege’deki genel yükselişe rağmen Denizli Belediyesi kazanılamadı. Çünkü örgütümüz yerel seçimde iyi organize olamadı”…

Devam etti: İl yönetiminde anlaşmazlıklar vardı. Örgüt il yönetimi ve başkan olarak ikiye bölünmüştü.
Kasada çok da para yoktu, üstelik borç vardı.
Kimseden tek kuruş dilenmeden bu borçları ödedik, sonraki süreçteki harcamaları da finanse ettik…

Nihayet kendi dönemine geldiğinde konuşmanın bu bölümünün çok uzun olacağını biliyordum. Doğrusu hiç de sıkıcı bir konuşma değildi.
Klişe sözler kongre salonunu terk etmiş, durum samimi ifadelerle özetleniyordu.

İcraatlar bölümünde o kadar uzun konuştu ve Kavak dönemini o kadar kısa geçti ki, o vücut hali o lisan açıkça şunu söylüyordu: Bakın bizden uzun süre görev yaptılar ama bizim yaptığımız icraatın yarısını yapmadılar…

Tüm CHP’lilerin sıkıntı ile hatırladığı, hatırlamak istemediği hatta duyduğunda öfkelendiği iki konu vardı ki, tam da partililerin kalbine hitap eden bir cümle kurdu:
“Ben sizi utandıracak sözler söylemedim”…

Bu atın bilmem neresi konusuydu ve Peygamber-Atatürk mukayesesi…
İnternetteki arama motorlarında ‘Denizli CHP’ diye yazdığınızda karşınıza çıkan ilk meseleydi bunlar. CHP’linin başını yere düşüren meseleydi bu…

Devamla Ayla Okat’tan, Kadın Kolları’nın evraklarını teslim etmesini istemesi, evrakların başkanın evinde olduğunun ifade edilmesi Kavak döneminin iş disiplini ile ilgili de fikir vermişti ki bu da resmen klasik bir seçim konuşması parçasıydı.

Hemen ardından Hesap Komisyonu raporunda Ali Osman Horzum’un Gönenç’in ifadelerini doğrulayan verileri nakletmesi dikkatli CHP’lilerin gözden kaçırmadığı bir ayrıntı oldu.

Sonuçta kongreyi kazanacak olan Zafer Gönenç, çok iyi seçim çalışması yapan, hatta bana sorarsanız Gördüğüm en iyi kongre çalışmalarını yürüten kişi olan Ali Kavak’ın kalesine ilk golü bırakmış oldu.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı