REKLAMI GEÇ

KİMLER GİDECEK? KİMLER KALACAK?

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Sıkıntılı bir sezon geride kaldı. Son yıllarda alışageldiğimiz gibi aynı sezonda iki başkan gördük. Her ikisinin de tam olarak Denizlispor’a ilaç olup olmadığı kamuoyunun takdirinde…

Takım sezon içinde üç ayrı teknik adamla çalıştı. Bu da son yıllarda edinilen bir başka alışkanlıktı. Serdar Dayat’ın ardından Yusuf Şimşek ilaç gibi geldi. Ondan sonra ise Özcan Bizati dikkate değer bir başarı gösterdi. Takım ligde kaldı, sezon içinde yaşanan endişeler son buldu.

Şimdi yeni sorunlar gündemde…

**

Duyduğum kadarı ile yönetim ve hoca pek çok oyuncunun takımda kalmasını istiyor. Fakat bu oyuncuların ne kadarı takımda kalmak istiyor, henüz belli değil.

Yönetimin kalmasını istediği Mehmet Cansın Çiçek çoktan vedasını etti. Twitter hesabından kulübe teşekkür etti ki; bu gelecek sezon ‘ben yokum’ demek. Zaten aynı şartlara bir daha gelecek futbolcu tanımıyorum. Kaleciler Kazım ve Yavuz’un takımda kalması isteniyor. Fakat üçüncü bir kaleci arayışı içinde olunduğunu biliyorum.

Duyumum o ki kaptan Bülent Ertuğrul istenmiyor. Buna neden olarak ‘idman boykotu’ gösteriliyor olabilir. Ama bu süreçte Bülent Ertuğrul’dan ne bekleniyordu, neyi doğru yapmadı açıkçası anlayabilmiş değilim.
Ömer Kandemir’in durumu soru işareti. Yönetimin bir sağ bek arayışı içinde olduğunu biliyorum. Zaman zaman Erhan Kartal’ın kiralanması formülü gündeme gelse de bir takım yöneticinin Denizli BBSK’da oynayan Kemal Keçeci’yi istediğini duydum.
Süleyman Çelikyurt, Mert Çakar, Cihan Özkaymak, Yordanov, Oktay Pop, Serdar Dursun, Murzaev sözleşmeleri devam eden buna karşın yönetimin kalmasını da istediği oyuncular.

Fakat, bu o kadar kolay olur mu? Ödeme yapılmazsa oyuncular bonservislerini eline alır ve bu ligde pek çok kulübe de transfer olabilir.

Mustafa Keçeli’nin istenmediğini duydum. Ömer Alp Kulga’nın ise bağlasan durmayacağını düşünüyorum. Hasan Demir kalmak istiyor ama bu oyuncu hakkında yönetim ile teknik heyet arasında görüş ayrılığı çıkabilir.

Barış Örücü de durdurulamazlar arasında. Taliplisi çok olacaktır. Atahan Menekşe, Bülent Kocabey, Kahe, ve Ümit Tütinci’nin gelecek sezon planlamasında olacağını sanmıyorum. Janda ise kaçmak istiyordu ki, sezon bitti.

Kimse darılıp gücenmesin… İstenmek ya da istenmemek bir karakter yada ahlak meselesi değil. Bu tamamen futbol ile ilgili…

**

Bir de işin diğer yönü var. Bu oyunculardan kaçı acaba Tekden Denizlispor’u istiyor?

Sezon bitimine kadar işler rahattı. Yönetimler primlerle durumu idare ettiler. Hak edişler ödenmedi. İdman boykotları filan derken tabi tüm Türkiye’nin yaşananlardan da haberi oldu.

Şimdi kulüp bu imajla transfer piyasasına çıkacak… Teklif götürdüğü muhtemelen elinde kalacak. Sezon içinde yaşanan o sıkıntılı günlerin böyle de bir yansıması olacağından eminim…
BÜTÇEDEKİ DARBOĞAZ
İşadamı Hasan Kıbrıslıoğlu’nun Denizlispor başkanlığına geldiği ve güçlü de bir yönetim oluşturduğu dönemi hatırlayın. Daha gelir gelmez üç milyon liraya yakın acil kaynak oluşturması gerekmişti.
Çok kısa bir süre geçmişti ki bu kez iki milyon liralık bir kaynak daha gerekti. Ekonomik olarak zorlanmasına neden olan da buydu…

Belirlediği bütçenin çok daha fazlasına ihtiyaç duyan bir kulübü karşısında bulmuştu. Doğası ile planlanmamış bu giderler, mali programındaki disiplini bozmuş, işleri bir hayli güçleştirmişti. Yeni kaynak oluşturma girişimleri yanıt verdiyse de, sponsorluk tipi gelirler konusunda Denizlispor’un emekleme dönemi olduğundan bu kalemlerin bütçeye katkısı da kadar da ehemmiyetli değildi.

İyi bir takım kurma ve şampiyonluğa oynama isteği, şartlar daha iyi anlaşıldıktan sonra bir ‘Denizlispor’u kurtarma’ operasyonuna dönüşüvermişti.
Kıbrıslıoğlu ve ekibinin sabrı ve inancı zorlanmış, üstlenemeyecekleri yükün altına girmeleri gerekmiş buna karşın ciddi bir süre bu yükü sırtlarında da taşımıştı. Yoruldu, bıraktı…

**

Sezon başında yaşanacak durum da aynen böyle.. Ama bir farkla… Acil ödemeler Kıbrıslıoğlu’nun lisans çıkarmasına engel olacak dönemdeki gibi 3 milyon değil 5 milyon lirayı bulacak.
Keza sadece eski yabancılara olan ödeme 3,4 milyon lira.

Bir de bunun transferi var. Takımda kalmasını istenilen futbolcuları hak edişleri, primleri var. Bu çok ciddi bir yük…

**

Hatırlarsınız… Herkes sabırsızlıkla büyükşehir yasasının çıkmasını bekliyordu. Böylece yerel yönetimler yasal dayanakla kulüplere doğrudan destek olabilecekti. Bundan önceki destekleri tamamı hukuku dolaştırmaktan ibaretti. Riskliydi… Artık o risk yasa ile ortadan kalkmıştı. Bu kez seçimler beklendi vesaire…

Yine gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a çevrildi. Mucizevi bir şekilde tüm borçları değilse de önemli bir kısmını ödemesini bekliyorlar.

Fakat o ne düşünüyor?Anlatayım…
Benim anladığım, taksitlendirilmiş kamu borçlarının ödenmesindeki desteğini sürdürecek… Ta ki o borç bitene kadar. 2017 yılında son taksit ödenecek…
İaşe konusundaki desteğini aralıksız sürdürecek. Personel konusunda da desteğini sürdürecek…

Bunun dışında bir desteği aklından geçirmiyor…

Çünkü sporu sadece Denizlispor eksenine sıkıştırmak istemiyor. Geçtiğimiz yıllarda yaptırdığı gibi on binlerce insana spor yaptırmak istiyor. Bunun için altyapılar kurmak istiyor. Amatör evi projesi bunlardan biridir. On binleri yüz binlere çıkarmak istiyor. Sporu kentin her sokağına, her evine sokmak istiyor.

Spor kulüplerine olan ilgisi ise bu güne kadar çoğunlukla dışlanmış futbol dışı branşlar… Onların da büyümesini yaygınlaşmasını sağlamak istiyor…

**

Açıkçası Denizlispor’a bu güne kadar herkesten fazla maddi destek olan kişi Osman Zolan’dır… Hem de diğerlerinden farklı olarak verdiği parayı geri istememiştir.

Şimdi yöneticilere bakın ve şu soruyu sorun… Kim verdiğini daha sonra geri istemedi?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı