REKLAMI GEÇ

KİMSE TARAFSIZLIK BEKLEMESİN

24 Şubat 2015 Salı

Malum, biz medyatörlerden her daim tarafsız olmamız beklenir (Buna rastlayanı görmedim!) ya, ben baştan söyleyeyim partilerdeki aday belirleme sürecinde tarafsız filan olamayacağım…

Ak Parti’de iki sevdiğim insan aday adayı oldu. Kuşkusuz beni en çok sevindiren gelişme, medya dünyamızın ağabeylerinden Emin Barıner’in nihayet siyasete soyunmasıydı. Kendisi için zor olan bugüne kadar eleştirdiği siyasetçi milletinin bir parçası haline dönüşmüş olması… Kolay olan da muhtemelen ‘format dışı’ anlayışı ile farklılığını ortaya koyacak olması.

Denizli’de medya dünyasına büyük emekleri olmuş Emin ağabeyimin siyasete de katacağı değerler olduğuna kuşkum yok.
Medyada yenilikçiliği ile her daim öncülerden olmuştur. İlk Macintosh onun sayesinde Denizli ile tanışmıştır ki bu önemli bir şeydir. İlk özel televizyonunun kurucularındandır. Kimsenin beklemediği bütçe ve organizasyonla, yıllardır özlemi duyulan ilk uydu kanalını da kendisi kurmuştur.

Sayısız insanın eğitiminde emeği, katkısı vardır. Onun gözünde her insan değerlidir ve her insan ikinci hatta üçüncü şansı hak eder. Kin tutmaz, nadir öfkelenir… Gülümserken canınıza okuyacak kadar da sağlam durur.

Peki siyasete ne katkısı olur? Alacağı vazifenin ne olacağını şimdiden kestirmek zor… Aday gösterilir mi; aday olsa da milletvekili olabilir mi şimdiden bilmek imkansız… Fakat bu şansı bulursa alışageldiğimiz siyasetçi profilinden farklı bir insanla karşı karşıya olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Hem partisine, hem Denizli’ye katacağı çok şeyi olduğunu düşünüyorum. Bu güne kadarki birikimlerini ticari hayatında değil de kentin sosyal yaşamında kullanmaya karar vermesi tek başına takdire değer bir tercihtir.

Yolu açık olsun…

**

Denizli Belediyesi eski Başkanı Ali Aygören’in de bir aksiyona gireceğini uzun süredir düşünüyordum. Fakat milletvekilliğine bu kadar istekli olduğunu bilmiyordum. Ak Parti’nin aday zenginliğine daha da değer katan isimlerden birisi…
Onun da aday adaylığı memnuniyet verici. Genel merkezin tercihi hangi yönde olur bilmiyorum ama kollarını sıvamış ve bu işe soyunmuş olması bile güzel…

Elbette il eski başkanı Avni Örki’ye değinmeden geçemeyeceğim. Özellikle muhalefet partileri pek kendisini sevmese de üretken, planlı, dinamik bir aday adayı… Teşkilatta ağır bir yükün üstesinden kolaylıkla gelmesini bildi.
Sıralamada bir yer edinmeyi hak ettiğini düşünenlerdenim.

**

MHP konusunda fikrimde değişiklik yok. Emin Haluk Ayhan bir şans mı, şanssızlık mı bu sorunun yanıtını vermek kolay değil.
Farklı adaylarla farklı sonuçların alınabileceğine inanıyorum. Hali hazırda mevcudu korumaktan öteye geçemez fikrindeyim…

Elbette yeni il başkanının alışageldiğimiz profilin dışında oluşu artı katkı koyacaktır. Bu sandıkta bir vekil çıkaracak kadar fazla bir fark olur mu diye sorarsanız… Bu tempoya göre olabilir.

**
CHP’de ise klasik duruma yönelme var. Aday adayları tüm eforlarını yine ön seçim öncesinde harcayacak, genel seçim bir iki adayın sırtına yüklenecek gibi görünüyor.
Bu nedenle ön seçimden çıkacak sıralama çok önemli. İlk üç içinde bir bayanın mutlaka olacağını düşünüyorum.

Belki partililer farkında değil ama asıl çalışmayı adayların belirlenmesinden sonra yapmaları gerekecek. Aday adaylarına tavsiyem kaynaklarını şimdiden tüketmesinler. İleride çok lazım olacak.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

kaya taşkesen   -  Bağlantı 25 Şubat 2015, 08:37

Ne insanlar gördük siyaset hepsinide kendine benzetti,
siyaset kazanında eritti. Lider sultasının olduğu ülkemizde insanların kendi olamayacağını defalarca test ettik.Bu rüzgarda sizin bahsettiğniz şahısların esamesini dahi okuyamayacağız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı