REKLAMI GEÇ

KONGRE

27 Şubat 2010 Cumartesi

Cumhuriyet Halk Partisi il kongresi Pazar günü yapılacak. Görünen o ki iki adaylı bir yarış olacak. Mevcut İl Başkanı Zafer Gönenç ve devrilen il başkanı Ali Kavak tatlı bir rekabete tutuşacak.

Bu rekabeti farklı tanımlayanlar da var. Kilit ismin hiç kuşku yok ki Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur olduğu ortada.
Zafer Gönenç’e destek verenlerin aynı zamanda milletvekili ekseninde olanlar olduğu da biliniyor.

Ali Kavak’ın oy toplamak için söylevlerini mevcut başkan Zafer Gönenç’e değil de milletvekiline yönelik yapacağını düşünüyorum. Keza Ali Rıza Ertemur’u eleştirmek daha fazla dikkat ve oy çekici olacaktır.

Bu güne kadar sükûnetini koruyan Ertemur’un bu kongrede de gerginliğe mahal vermeyeceğine inanıyorum. Ama ortaya bir takım ‘çakallar’ çıkıp da durumdan vazife çıkarırsa da bu durum beni şaşırtmaz.

Doğrusu bu yarışta Zafer Gönenç’in daha şanslı olduğuna inanıyorum. Zaten bana sorarsanız hizmetler karşılaştırıldığında 6 aylık Zafer Gönenç başkanlığının 18 aylık Ali Kavak başkanlığından daha verimli geçtiğini söyleyebilirim.

Ama Ali Kavak’ın bu süreçte bir seçim yaşadığı, partinin oy oranını artırdığı, kazanılmamış noktalarda belediye başkanlıklarını kazandığı da ortada.

Zafer Gönenç’in hizmet mukayesesinde bana göre kazanmasının nedeni de ortada. Altı aylık süreçte o kadar önemli hizmetlerde bulundu ki… Özellikle milletvekili heyetinin Denizli ziyareti yıllardır özlenen bir durumdu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve diğer konukların söyleşileri, Murat Karayalçın’ın çağırılması güzel gelişmelerdi.

Altı aylık süreçte Denizli adına hâkimiyeti, kentte olup bitenlere karşı duyarsız kalmayışı, dağılmış bir örgütü tek bir vücut haline getirme girişimleri ve elbette kimseye kapı kapatmayan sevecen anlayışı artı puanlarıydı.

Ali Kavak’ın da kötü bir süreç geçirdiğine inanmıyorum iki büyük hatası dışında. Keza seçim sürecini başarılı atlatmıştır ki, bir partinin en önemli başarısı da seçim başarısıdır. Fakat bu başarıda ne kadar pay sahibidir takdir CHP’lilerin.

Özellikle merkez belediye başkanlığı seçimlerinde yapılan yanlışlarda pay sahibi olduğuna inanıyorum.

Ve söylendiği günden bu güne insanların dillerinden düşmeyen, internet sitelerinde hala konuşulan, yazılan bir ‘at’ muhabbeti var ki CHP’nin başında kara bir beladır.

Elbette Atatürk ve Peygamber hakkındaki sözlerinin yanlış anlaşılmasına mahal vermiş olması da (gerçekte her ne kadar düşüncesini tam olarak anlatamamış olsa bile) sıradan parti üyelerinin hala karşısına çıkan ve onları sıkıntıya sokan bir konudur.

Doğrusu kendi adıma Ali Kavak’ın bu hataları tekrarlamayacağına dair kararlılık içinde değilim.

Evet. İki adayın olduğu bir kongre olacak ama Pazar günü kongre salonunun görünmez sınırları CHP’yi üçe bölecek…

Ve çizgiler, kongrenin Ertemur’dan sonra en dikkat çekici ismi Ali Kavak’ın söz ve hareketlerinden sonra daha da kalınlaşacak. Doğrusu pek çok kişiyi kızdıracak ve beklide salonu terk ettirecek bir süreç yaşanabilir.

Ama bundan sonra partinin sükuneti için seçim kazananın ezici bir üstünlükle almasında fayda var… Yoksa kimse mükemmel değil, herkes tartışılacaktır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı