REKLAMI GEÇ

AFFETMEK!

30 Eylül 2018 Pazar

Milliyetçi Hareket Partisi’nin mecliste görüşülmek üzere hazırladığı af tasarısı gündemde. Ben hukukçu değilim. Konunun hukuki yanlarını yargılayacak halim yok. Ama bu toplumda yaşayan biri olarak konunun tam orta yerinden dalmak istiyorum!

Affetmek güzel şeydir aslında. İnsanız ve hata yapıyoruz birçok kez. Zaman zaman özür dileyerek karşımızdakinden af dilediğimiz de oluyor.

Ancak kader mahkumu dediğimiz kavramı iyi irdelemek lazım. Kimse kusura bakmasın. Düğünün orta yerinde silah atarken birinin ölümüne neden olan kişi kader mahkumu da değildir, affedilmeyi de hak etmiyordur! Allah’ın verdiği aklı eğer insanların en eğlenceli anında silah sıkarak kutlayıp birilerinin hayatını kararttıysan bunu devlet nasıl affedebilir! Denizlili milli okçumuz var. Adı Murat Turan. Kendisi tekerlekli sandalyeyle hayatına devam ediyor. Sebebi de düğünde havaya ateş eden magandanın kurşununun vücuduna gelmesi. Gidin sorun bakalım o affediyor mu?

Alkolün dibini gördükten sonra 130 kilometre hızla araba kullanıp 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes var. Behzat Ç’nin de yazarı kendisi. Bu af tasarısından onun da faydalanacağı konuşuluyor. Alkollü olarak bir arabaya çarptı ve bir aileyi tamamen dağıttı bu adam. Nasıl olur da kader mahkumu deriz bu suçtan ceza alanlara!

Göçmen kaçakçılığı da af kapsamında. Ne çabuk unuttuk Aylan bebeği. İnsan ticareti yapmanın affedilecek kısmı neresi? İnsanların umutlarını, hayatlarını Ege’nin sularında ya da sınır boylarında öldüren insanları affetmeyi anlamıyorum!

Kader mahkumu dediğimiz insanlar elbette var cezaevinde. Arabasıyla geri geriye gelirken birinin ölümüne neden olabilir insan. Ya da ekonomisi kötü gidip borcunu ödeyemez ve cezaevine düşer. Buna da eyvallah.

Affetmek olayın sonucudur. İnsanımızı eğitmemiz gerekmiyor mu daha fazla? Eğitim vererek kader mahkumu dediğimiz insanların birçoğunun kader mahkumu olmasını engelleyemez miyiz?

Eşine şiddet uygulamayan, düğünlerde silah atmayan, alkollü araç kullanmayan, bina yaparken malzemeden çalmayan insanları yetiştirmek verilecek eğitimle inanın çok zor değil.

Affetmekten önce eğitim!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı