REKLAMI GEÇ

SİYASETİN BÖLDÜĞÜ HAYATLAR

12 Ocak 2020 Pazar

Türkiye’de yıllardır birçok parti çeşitli bölünmelere uğradı. Her parti içinden bambaşka partiler çıkardı.

Refah Partisi’nden içinden günümüzün iktidarı AK Parti çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinden Büyük Birlik Partisi ardından da İYİ Parti çıktı. Anavatan ve Doğruyol Partileri de bir şekilde bölünen ve ya da kapatılan partilerin devamı değil miydi? Demokratik Sol Parti de Cumhuriyet Halk Partisi’yle aynı değerlere sahip partiydi mesela.

Şimdi de AK Parti’den kopanlar Gelecek Partisi ve başka partiler kurmak için yola çıktılar. Buraya kadar sorun yok. Ayrılsınlar, siyasi olarak cenge çıksınlar ve herkes milletin vereceği karara saygı göstersin. Olay bu kadar basit!

Peki, ey insanoğlu sana ne oluyor?

Nedir bu kadar seni siyasetin içinde tutan ve bölünen siyasetin esiri eden? Nedir seni dostunu satacak kadar, arkadaşını yolda bırakacak kadar kindar yapan şey? Nedir seni evine gelen akrabanı, aynı halayda omuz omuza verdiğin, aynı cenazede tabuta omuz verdiğin komşunla konuşmayacak kadar kindar yapan şey! Nedir seni aynı okula gittiğin, aynı halı sahada top peşinde koştuğun arkadaşınla konuşamayacak pozisyona getiren şey? Ellerini kafanın arasına alıp sorguladın mı hiç!

O siyasetçilerdir ki dün birbirini göklere çıkaran, neredeyse günahsız ilan edecek kadar ileri gidenler. İlk ayrılıkta ise en olmayacak sözleri söyleyenler.
Evet, onlar yollarını ayırabilir, başka düşüncelere sahip olabilirler ama neticede bu ülkeye hizmet etmek için yola çıkan insanlar. Dün kavga edenler yarın barışacak. Belki de en olmadık koalisyonlar kuracaklar!

Ey güzel kardeşim! Sen bu oyunun neresindesin. Onlar yollarını ayırdı diye, farklı düşündüğün arkadaşınla neden ayrı serersin yatağını? Neden akrabanla, dostunla olan bu kırgınlıkların! Dün uğruna kavga ettiğin siyasetçiler birleştiğinde sen ne yapacaksın? Sen de komşuna gidip ‘Yahu bizimkiler barıştı. Ben sana siyaseten ayıp ettim, iftira attım, barışalım’ mı diyeceksin? Barışsan ne olacak? Kalpler kırıldıktan, sofralar ayrıldıktan, güzel günler mazide kaldıktan sonra barışmanın kime ne faydası olacak!

Biliyorum siyaseten hep sen haklısın! Biliyorum hep senin ve senin partinin dedikleri doğru! Biliyorum diğer partiler düşman bu ülkeye!

Yetmeli artık bu düşünceler. Bitmeli artık fikir tartışması yüzünden yaşanan ayrılıklar. Biz cenazede aynı tabutun altında olacağız. Biz Ankara havasında beraber oynayacağız. Milli takımın ya da Denizlispor’un her maçında attığımız gole sevinip, yediğimiz gole üzüleceğiz. Senin baban hastalandığında ben geleceğim hastaneye. Benim çocuğum sünnet olduğunda senin araban olacak sünnet arabası…

Camide bile ön safa geçmekten utanan, elini mazluma uzatırken siyasetine, takımına bakmayan güzel insanlar…

Ne olur geri dönün!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

talip gökçe   -  Bağlantı 13 Ocak 2020, 09:16

bahsettiğin gönül birliğini yapabilsek ciha milleti cihan devleti oluruz.

Süleyman Akyol   -  Bağlantı 12 Ocak 2020, 20:12

Tebrikler kardeşim. Teşekkür ederim. Artık gına geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı