REKLAMI GEÇ

İYİ İNSAN OLABİLMEK

15 Aralık 2019 Pazar

Bu yılların en kötü, en acımasız yanı ne diye sorarlarsa bir gün iyi insan olabilmenin zorluğu diyeceğim. Daha doğrusu insanların sizi değerlendirirken kişiliğinize değil de partinize, savunduğunuz düşünceye, takımınıza göre karar vermesinin yarattığı sonuçlar diyeceğim.

Halbuki iyi insan olmak için geldiğimiz bir hayattayız. Allah bizi yaratırken yeryüzünde fitne çıkaralım, kötülük yapalım diye yaratmadı. Hatta Mülk Süresi 2. ayette şöyle buyuruyor: “O hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır.”

Dünya’ya iyi insan olmak için gelen insanoğlunu yargılarken etnik aidiyetinin, düşüncesinin, partisinin, takımının ne önemi olabilir ki!

Bu ülkede son yıllarda en fazla artış gösteren durum tam da bu. İnsanlara bakarken düşüncesi ve partisi daha ön planda oluyor. O kişinin düşüncesi size yakınsa bu nasılsa bizden deyip daha fazla yakınlık gösterenler tam da bu aşamada iyi insan olma olgusunu atlıyor.

Bir kişinin sizin partinizden, sizin takımınızdan olması bir şeyi değiştirmemeli.

Biz insanların gönüllerine bakmayı unuttuk en çok bu yıllarda. Gönüllerindeki güzellik yüzlerine yansıyan insanlarla yataklarımızı ayrı sermeye başladık. Yüreklerinden, dillerinden sevgi akan insanları değil nefretten beslenen ve belki de kendisi dışında herkesten nefret eden insanları baş tacı ettik. Sadece aynı düşüncedeyiz diye, sadece aynı takımı tutuyoruz diye…

Gelip geçici bu dünya hayatının hangi aşamasında olursak olalım iyi insan olma sorumluluğumuz asla bitmiyor ve bitmeyecek. Yoldaki bir taşı kenara kaldırırken bir kazaya engel olmanın verdiği haz, bir görme engelliyi yaya geçidinden elinden tutarak geçirmenin verdiği mutluluk, genç bir çiftin evlenebilmesi için yaptığımız yardım ve daha neler neler. İyi insan olabilmek inanın çok kolay ve mükafatı da çok.

Yeter ki insanlara bakarken gözlerimiz sadece iyilik arasın.
Bu toplum bu cendereden çıkacaksa eğer, iyi insanlarla çıkacak. Ve bu iyi insanlar her yerdeler.

Allah yolumuzu iyilerle donatsın…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı