REKLAMI GEÇ

KİTAP FUARI VE HOŞGÖRÜ

15 Nisan 2018 Pazar

Denizli’de kitap fuarının ikincisi yapıldı. Bu siteye yazı yazmaya başlarken ilk konuyu okumanın önemine ayıran biri olarak kitap fuarını Denizli’ye yaşatan herkese çok ama çok teşekkür etmek boynumun borcudur. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan, fuar alanının temizliğini yapan işçi ağabeye kadar herkesin o kadar çok emeği var ki bunda.

Kitap fuarına 2 kez gitme imkanı buldum. Biri hafta sonu biri hafta içi olmak üzere. İkisinde de o kadar büyük kalabalık vardı ki. Herkes inanılmaz bir heyecanla kitap fuarına akın etti. Herkes derken bir milleti oluşturan tüm katmanları kastediyorum. Etnik olarak, siyasi olarak, mezhep olarak, futbol takımı olarak, dernek olarak herkes. Bunun nedeni ise hoşgörünün kitap fuarında adeta vücut bulmasıydı!

Kitap fuarı başlamadan gelecek yazarların listesi paylaşılmıştı. Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı da bu paylaşımı yaparak herkesi davet etti. Bu paylaşımın altına bir vatandaş bir yazarın iktidar karşıtı olduğunu, birçok yerden kovalandığını hatırlatarak Denizli’ye gelmemesini istediğini belirten bir yazı yazdı. Otaklı’nın cevabı Denizli’nin o engin hoşgörüsünün adeta yansımasıydı. Hüdaverdi Başkan, bu yazarın yazılarına katılmasa bile okurlarla buluşmasının önünde engel konulmaması gerektiğini anlatan bir cevap verdi. İşte dedim Denizli bu, hoşgörü bu.

Bunun ardından yine iktidar muhalifi bir gazeteci fuar alanında verdiği röportajda ilk kez AK Partili bir belediyenin fuarına katıldığını belirterek bunun önemine değinerek bol övgülü sözler söyledi.

Kitap fuarında başımı nereye çevirsem her fikre göre kitaplar vardı. Hemen hemen her yayınevi fuara gelmişti ve ilgiye göre kitaplarını tanıtıyordu. Sosyalist fikirleri olan bir okuyucu fuara gelip de eli asla boş dönmedi. Ülkücü bir vatandaş Ötüken yayınevine uğramadan ayrılmadı fuardan. AK Partili bir okuyucu en az 5 yayınevine giderek liderlerinin kitaplarını alma fırsatı buldu. Kimse kendisini yabancı hissetmedi fuarda. Yani olması gerektiği gibi oldu her şey…

Ben çok ama çok mutlu ayrıldım fuardan. Kara çarşaflı genç kızların elinde sosyalistlerin yayınevinin kitabını görmek çok heyecan vericiydi. Ya da ülkücü bir gencin elinde Komünist Manifesto kitabını görmek. Solcu bildiğim ağabeyleri Ötüken yayınevinde görmek paha biçilemezdi. Bu güzellikleri başka yerlerde görür müyüz emin değilim!

Tüm bunların yanında Denizlili yayınevlerine verilen önem, belediyenin kaldırdığı otobüsler, verilen hizmet gerçekten de büyük bir alkışı hak etti. Yol yapmak, okul yapmak elbette güzel hizmetlerdir ancak insanı ihya etmeyen insanı inşa etmeyen her yatırım boşa yapılmıştır. İnsanı ihya eden, insanı inşa eden bu güzel kitap fuarının önümüzdeki yıllarda da sürmesi dileklerimle…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı