REKLAMI GEÇ

UNUTULMAZ, UNUTULAMAZ

29 Mayıs 2014 Perşembe

Gün gelecek, bugün içinde yaşadığımız ve her gün ağırlığı katlanarak artan olaylar bir bir hatırlanacaktır. Bizdeki tarih anlayışı pek ilgi görmez, okumayı pek sevmeyiz de tarih bugünkü olayları bir bir kaydedecektir. Belki bizler değil, ama çocuklarımız, torunlarımız bu kayıt ve notları okuyup, bizim şahit olduğumuz olayları masal gibi dinleyeceklerdir.

TRT’nin beğenilen dizisi (SEKSENLER)’de (GÜN GELECEEEK…) diyerek kehanetler sıralayan (46’lık Basri)’nin 30-35 yıl önceki olayları bugün anlattığı gibi, biz de bugün, 30-35 yıl sonraki insanımızın okuyup dinleyerek inanamayacakları olaylara şahit oluyoruz. Bazen gururlanıyor ve bazen de maalesef üzüntüden kahroluyoruz.

Biliyoruz ki pek çok olumlu ve güzel hizmetler açısından milletimiz yöneticilerimize şükran borçludur. Onun içindir ki, her ne kadar dedikodusu yapılsa da, son seçimin sonuçları için “hizmet kazandı” denilmiştir. Özellikle 17 ve 25 Aralık çalkantıları, pek çok ülkede yalnız seçim kaybettirmez, çok daha ağır kayıplara sebep olabilirdi. Bizde 3.5 ay sonra yapılan seçim başarısının sebebini çok kimse anlayamamıştır. Bu başarının asıl sebebinin, 12 yıllık iktidarın hizmetleri ve iyi görüntü veren ekonomi olmuştur denilebilir.

Gerçekten uzun yıllar boyunca özlemini çektiğimiz duble yollar, demiryolu iyileştirme çalışmaları, belediyelere verilen sınırsız desteklerle köprülü kavşaklar, park, yol, altyapı ve prestij yapılarla gözler kamaşmış, halkımızın takdirini kazanmıştır. Bu başarıları kötüleyen kimse yoktur. En çok endişe edilen husus, borçlar her ne kadar inkâr edilse de, borç yiğidin kamçısıdır diyerek, güzel hizmetlerin görüntüsü endişelerimizi artırıp gelmiştir. Yollar yıl geçtikçe aşınacak, pek çok hizmetler eskiyip alışılacak, gün gelip unutulacaktır. Ne var ki pek çok olay yüzünden yüreklerde biriken acılar unutulmayacaktır.

Gün gelecek, (layık) olmayı (dinsiz) olmak diye tanımlayanların, Arap Baharı aşamasında komşu ülkelere layık cumhuriyet önermeleri unutulmayacaktır. Taksim Gezi olayları ve sonuç olarak kaybettiklerimizin acısı unutulmayacak. Masum gençlerin alışık olmadığımız ve bilmediğimiz biçimde görüş sergilemeleri karşısında (mesaj alınmıştır) diyen devlet adamlarının, sonradan ağız değiştirmeleri unutulamaz. O gösterilerdeki gençlere yapılan baskı, çadırlarının yakılışı, coplar, tomalar, gaz fişekleri unutulmayacaktır.

Ölen, gözü çıkan, sakat kalan gençler unutulmayacak. Berkin Elvan ve benzeri çocuklar için Sayın Başbakanımızın (ölmüştür, geçmiştir) şeklindeki yaklaşımı kabul edilemez. Soma’daki olaylar ve şehit acıları yüzünden çıkan sokak gösterileri, adam dövmeler, tekmeler ne kadar üstü örtülmek istense de unutulmayacak olaylardır. Hele Enerji Bakanının inkârlarına rağmen şaibeli ihmallerin üstü örtülmek istense de unutulamaz. Çalışma Bakanının lakayt tavırları unutulmaz. 301 Maden işçisinin daha çok kazanç ve ağır ihmaller yüzünden ölüp gitmeleri karşısında, ilgili bir devlet görevlisi çıkıp mertçe suçu kabullenerek, görevinden istifa edememiştir. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bu duyarsızlık unutulamaz.

Son Danıştay Genel Kurulundaki olay unutulacak gibi değildir. Barolar Birliği Başkanı her ne kadar saygıda kusur işleyip konuşmasını uzatmış ve eleştiriler yapmış olsa bile, Başbakanımızın müdahale etmesi ve kendisini edepsizlikle suçlaması yanlış olmuştur. Baro Başkanının da kendisine cevaben (edepsizlik yapan ben değilim sayın başbakan) sözleri yenilir yutulur gibi değildi. Sayın Başbakan salondan ayrılırken, Sayın Cumhurbaşkanı’nın arkasına takılıp gitmesi de unutulamaz.
Başbakanı’nın Almanya gezisi ile ilgili olarak Alman makamları ve de basınının tutumu unutulacak gibi değildir. Keşke Sayın Başbakanımız Almanların bu davranışını protesto edip gitmeseydi. Gitmeyip Alman Başbakanına ve basınına bir ders vermiş olsaydı.
Gün gelir tüm güzellik ve hizmetler unutulabilir. Ama yüreklere kazınan bu olumsuzluklar hiç unutulmayacaktır. Dileriz bundan böyle bu tür olaylar yaşanmaz ve Türk Milleti olarak biraz yatışır ve biri birimize daha sıkı sarılırız. Daha fazla ayrışma ve kutuplaşma bizim için felaket olabilir diye endişe ederim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı