REKLAMI GEÇ

31 MART YEREL SEÇİMLERİNE DOĞRU

28 Şubat 2019 Perşembe

31 Mart yerel seçimlerine çok az zaman kaldı. AKP Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kararını erkenden vererek iyi bir iş yapmış, deneyimli başkan Sayın Osman Zolan’a “göreve devam et” demiştir. İttifak ortağı MHP’nin belli bir gücünü de arkasına alacak olan Sayın Zolan gücüne güç katmış gibidir. Gerçekten başarılı bir dönem geçirmiş olan Sayın Zolan’ın deneyimlerini pekiştirerek yeniden görev yapacak olması, Denizli için de bir şans olmuştur denilebilir. Sayın Zolan’ın karşısına, Millet İttifakı adayı olarak çıkarılan Ümit Bahtiyar’ın seçimlerde şansı ne olabilir bilemem. Önceki seçimlerde şansını denemiş olan Sayın Bahtiyar’ın, partililik şansı bir yana, belediyecilik deneyimi açısından da ne kadar şanslı olabilir tartışılır. Her ne hal ise, bu kutsal görev için soyunup ortaya çıkmış olmaları bakımından, kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum.

Aslına bakılırsa Millet İttifakı’nın büyük ortağı CHP ve Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, ilk günlerde Denizli’yi alacaklarını iddia edip duruyordu. O günlerde seçmenin karşısına kimi çıkaracakları bile bilinmiyordu. Aradan uzunca bir zaman geçmiş ve CHP Denizli Büyükşehir’i İyi Parti’ye devredip gitmiştir. Tabi geçirilen zaman ve tercihler, Cumhur İttifakı’nın işine yaramış gibi görülüyor. Sayın Başkan Osman Zolan’ın Büyükşehirin kuruluşu safhasındaki başarıları ve yaygınlaşan hizmetler açısında güçlü bir dönem geçirmiştir. Daha da önemlisi, iktidarın gücünü de arkasına alan Sayın Zolan, rakibi karşısında çok daha şanslı sayılır. Denizli için hayırlısı hangisi ise o olsun demekten başka bir şey gelmez elimizden.

Diğer yandan merkez ilçe başkanları olayı vardır. AKP, Merkezefendi Belediye Başkanı Sayın Muhammet Subaşı’nı yeniden aday göstermiştir. Peşin olarak ifade etmeliyim ki, böyle hizmetler için sık aday değiştirmek, genelde faydadan çok zarar verir. CHP ise Merkezefendi Belediyesi için bir ilke imza atmış ve bir hanımı aday göstermiştir. Merkezefendi gibi güçlü bir beldenin başına bir hanımı aday göstermesi, kutlanacak bir olaydır. Avukat Sayın Şeniz Doğan, genç ve çok çalışkan bir hanım. Hanım bir belediye başkanı olarak Denizli’ye yakışır. Seçimleri kazanabilirse, pek çok olayda olduğu gibi Denizli, ülkemize örnek bir belediyecilik olayına imza atmış olacaktır.

Pamukkale Belediye Başkanlığı için AKP, mevcut başkan Sayın Hüseyin Gürlesin’i aday gösteremedi. Sayın Gürlesin de Pamukkale İlçe Belediyesi’nin kuruluşunu başarı ile gerçekleştirmiş bir başkandı. Takdir edilecek pek çok hizmete de imza atmıştır da, öyle umulur ki, özellikle Seyir Tepeleri gibi bir proje ile partilisi ve pek çok ilgiliyi şaşırtmış ve başını derde sokmuştur. Küçük bir ilçe belediyesi olarak böyle büyük projelerle uğraşmak, çoklukla insanın başını derde sokmaktadır. Macera sayılacak böylesi projeler, pek çok başarılı hizmetleri bir anda gözden düşürebiliyor. AKP’nin adayı Sayın Örki ve CHP’nin adayı Sayın Divarcı bu hizmet için yeni olacaktır. Seçilenin başarılarını bekleyip göreceğiz. Seçilecek olan adaya şimdiden başarılar dilerim. Onların başarısı, hepimizin çıkarına olacaktır.

Bu seçimlerde siyasi partilerin genel başkanları ve sözcülerinin biri birlerine hakarete varan hitapları, aklı başında herkesi üzüyor ve umutsuzluğa sevk ediyor. Ülkeyi yöneten veya yönetmeye talip olanların bu hitap şekilleri, demokrasimize ve Cumhuriyet Türkiye’sine hiç yakışmıyor. Belki böylesi saldırılardan hoşlananlar olabilir. Bu beğeniler ölçü sayılmamalıdır.

Yerel seçim sonuçları, ülkenin bekası ile ilgili olamaz. Olsa olsa bir kesimin bekasını ilgilendiriyor olabilir. Üç beş oy için insanımızı korkutup üzmek çok yanlış oluyor. Koca bir lider veya sözcüsünün karşısındaki rakibine açık açık hırsız, zalim, yalancı, faşist, terörist, FETÖ’cü, illet, zillet, çete gibi çirkin sözlerle hakaret edip durmaları, hepimizi üzmektedir. Böylesi saldırılar, 70 yıldır şahidi olduğum demokrasi mücadelelerinde hiç görülmemiştir. Seçimi kazanmak her şey demek değildir. Ülkenin geleceğini ve toplumumuzu daha bir derli toplu yönetmek ve iyi örnek olmak her şeyden çok daha önemlidir diye düşünürüm.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı