REKLAMI GEÇ

YILIN DÜĞÜNÜYDÜ DENİLEBİLİR

20 Aralık 2018 Perşembe

Geçen hafta sonunda, eski Bakanımız ve İzmir için 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Zeybekci’nin oğlunun düğünleri vardı. Aslında düğüne katılamayacaktık da, Sayın Bakanın sekreteri Belgin Hanım’ın ısrarı üzerine programımızı değiştirip, törenlere katılmaya karar vermiştik. İyi ki katılmışız, çünkü Denizli’de bu denli ihtişamlı ve itinalı bir başka düğüne hiç rastlamamıştık diyebilirim. Her şeyden önce gençlere ve Zeybekci ve Serkan Aileleri’ne ömür boyu mutluluklar dilerim.

EGS Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki devasa büyük fuar ve sergi salonu, nikâh için hazırlanmış. Salona yerleştirilen şeffaf görünümlü lüks sandalyeler, adeta bu nikâh için özel imal edilmiş gibiydiler. Binlerce sayıdaki tek tip bu sandalyeler bile, başlı başına lüksün kanıtları gibiydi. Nikâh sahnesinin önüne yerleştirilen protokol koltukları bir başkaydı. Hiç de alışık olmadığımız bir görüntü de, bizler gibi sade davetliler ile protokol bölümü arasına, polis barikatı gibi demir korkuluklar yerleştirilmiş olması. Sade davetliler bölümü kadar, protokol bölümü bile tıklım tıklım dolu sayılmazdı da, misafirlerin yoğunluğu, kayda değer boyutlardaydı. Salonun tavanını kamufle etmek kadar, çınlamalarını önlemek için oluşturulmuş bez sarkıtlar ayrı bir güzeldi. Hele adım başı çiçek dekorları, inkâr edilemez sayı ve güzellikteydiler.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın salona girişi ile birlikte, gelin ve damat, kayda değer bir güzellikle gelip sahnede yerlerini almışlar ve nikâh şahitleri olarak iş adamı Rıza Akça ile birlikte 3 Bakan, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı davet edilmişti. Damat ve gelinin “evet” nidalarından sonra her bir şahit, Cumhurbaşkanı’nın aynı ifadeleriyle şahitliklerini yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanı evlilik cüzdanını geline verirken, çocuk sayılarını da ihmal etmedi.

Düğünün akşamki programı Anemon Otel’deydi. Girişte başlayan süslemeler dudak uçuklatacak boyutlardaydı. Tavanda boylu boyunca kristale benzer süsleme sarkıtları, otele ayrı bir boyut kazandırmış. Salon için beklerken devam eden hazırlıklar, sayıları belirsiz garsonlar, karınca gibi akıp gidiyorlardı. Salona girişte bir başka azamet ve değişiklik göze çarpıyordu. Koca salona çepe çevre ve yüksekçe bir set oluşturulup çevre masalara yükseklik kazandırılmış. 3 kız ve 2 tenor erkek sesiyle oluşturulmuş orkestra çok hoş ses düzeniyle beğeni kazanmıştı. Hele damadın gelinle sahne kenarına gelip, hazırlanmış bir düzenle halk oyunları ekibinin çevrelediği pistte oynadığı zeybek oyunu şahaneydi. Bir zeybek oyunu, ancak bu kadar güzel oynanabilirdi. Damat adeta bir balet gibi havalarda uçuyordu. Her tür ihtişam bir yana, damadın bu gösterisi, düğünün en önemli gösterisiydi denilebilirdi.

Böylesi zengin ve ihtişamlı düğünün gençlere ve her iki aileye sonsuz mutluluklar getirmesini dilerim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

harun türkmen   -  Bağlantı 21 Aralık 2018, 10:12

onların düğünü ihtişamlı olmayacakta benimki mi olacak 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı