REKLAMI GEÇ

Çameli’de yolun oya tahvili zorlaştı

Çameli’de yolun oya tahvili zorlaştı

“Bir dokun bin ah işit” derler ya, Çamelililer’den de ah işitmek istiyorsanız “yol” demeniz yeterli. Geçmişte “yolumuzu yapan başımızın tacıdır” dediler, olmadı. Sonra “yol=oy” pazarlığına tutuştular, yine olmadı. Baktılar ki umutsuz vaka, yol hikayesi aslında tam bir yılan hikayesi, onlarda salıverdiler gitti. Seçim dönemi Çameli’ye uğrayacak siyasilere duyurulur: OY=YOL PAZARLIĞI ARTIK HÜKÜMSÜZDÜR!

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2013 Cumartesi, 10:49

ŞENGÜL BOZ
Denizli’nin güney sınırındaki en uç ilçelerinden Çameli. Eh hatırı sayılır bir mesafesi de var kent merkezine. Tam 112 kilometre uzaklıkta. “Gözden ırak olan gönülden de ırak olurmuş” misali, yıllar yılı dönüp bakan olmamış 1325 rakımlı ve coğrafi koşulların zor olduğu bu ilçeye.

Geri kalmış yöreyse en alası Çameli. Mahrumiyet bölgesiyse sözü edilen tam isabet Çameli. Devlet memurunun durmak istemediği, şifa dağıtacak doktorun tutulamadığı ilçe Çameli. Kış mevsimi geldiğinde ulaşımın çileye dönüştüğü bölge Çameli. Özetle yaşamın kolay olmadığı yerdir Denizli’nin bu uzak diyarı.

YAYLALARIN CAZİBESİ
En önemli gelir kaynağı ilçenin ismiyle anılan kuru fasulyesi ve alabalık üretimi. Kent merkezlerinde yaz aylarında sıcaktan bunalırken klima çalışıyormuş gibi serin havası, soğuk suyu ve orman varlığı ilçenin diğer zenginlikleri. Bu nedenle Denizlililer yaz aylarında denize koşarken, Fethiye ve Köyceğizliler, serin havasından dolayı Çameli’nin yaylalarına akın ediyor.
denizli-cameli-ic

YOL DİYE DİYE
“Birçok şeye katlanıyoruz ama yol ayrı bir çile” diye söze başlayan Çamelililer, bu sorunu dile getirirken “12 hükümet, 16 bakan, Denizli’de 7 vali değişti ama bizim makus talihimiz değişmedi. Yol aynı yol, bitmiyor. Bu nedenle de artık ‘yol=oy’ diye bir pazarlığımız yok. Bizden oy istemeye gelecekler, yolu pazarlık unsuru olarak görmesinler artık” dedi.

BALIK ÜRETİMİNİN ÜSSÜ
Çameli’nin en önemli gelir kaynaklarından birisi balıkçılık. 98 tesiste yılda 3 bin ton alabalık üretimi yapılıyor. Çameli’de alabalık üretimi Elmalı, Kirazlıyayla, Tarcılar, Arıkaya, Gürsu, Sarıkavak ve Akpınar köylerinde kurulan tesislerde üretilen alabalık, çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor.
Çameli, ulaşım sorunları nedeniyle yayla ve dağ turizmi ile yamaç paraşütü gibi olanakları da yeterince değerlendiremiyor.
denizli-cameli-ic-1

EMEKLİLER İLÇESİ
Çameli’nin ikinci önemli sorunu ise istihdam ve göç. Köylerle birlikte 19 bin 314 nüfusu bulunan Çameli’de daha çok emekliler oturuyor. Yeterli iş sahasının olmaması gençleri göçe zorluyor. “Çameli’nin sokaklarını şöyle bir dolaşın, genç görebilecek misiniz?” diyen vatandaşlar, “Evet Çameli’nin yol sorunu var. Ama işsizlik, göç, sağlık, eğitim sorunları da var” diyerek hizmet beklediklerinin altını çizdi.

28 KÖYÜ 15 BİN SEÇMENİ VAR
28 köyü ve 15 bin 141 seçmeni olan Çameli7de 2009 yerel seçimlerinin galibi yüzde 55,3 oyla AK Parti. İlçede CHP’nin oy oranı yüzde 37,7, MHP’nin ise yüzde 4,1. 200’daki yerel seçimde 2 bin 89 seçmen Çameli belediye başkanı için oy kullanırken, ilçe genelindeki seçmen sayısı 2011 genel seçimine göre 15 bin 141. Sandık sayısı da 63.

BÜYÜKŞEHİRDE 1 SANDALYE DAHA KAPMANIN PEŞİNDE
Yasaya göre nüfusu 20 binin üzerindeki ilçelerbüyükşehirmeclisine belediye başkanıyla birlikte 4 üye gönderecek. 2012 verilerine göre 19 bin 314, siyasilerin açıkladığı rakama göre 19 bin 900 nüfusu bulunan Çameli, 20 bin nüfusa ulaşıp böyle bir avantajı yitirmek istemiyor. Aksi takdirde üç üyede kalacak.
vatandas-galeri-anons

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK
Çameli’de çürük raporu verilen hastanede bir doktor ile sağlık hizmeti veriliyor. AK Parti Belediye Başkan aday adayı Cengiz Arslan, “Hastane Lazımsa Çameli lazım” diyerek, acilen çözümlenmesi gereken sorunların başında sağlığın geldiğini söyledi.

AK PARTİ YÜZDE 100 GÖRÜYOR
Çameli’de 5 aday adayı bulunan AK Parti, belediye başkanlığı seçiminin kazanacağı olacağına kesin gözüyle bakıyor. Mevcut başkan Cengiz Yılmaz 3. kez belediye başkanlığına talip olurken, İl Genel Meclisi üyesi Sadık Yılmaz, eski ilçe başkanlarından Hüseyin Türk, İskender Er ile Aydem’de şef olarak görev yapan Cengiz Arslan, aday gösterilmeleri halinde seçimleri kazanamama gibi bir ihtimalin olmadığını belirtti.
akp-anons

İNSAN ODAKLI HİZMET
CHP Çameli Belediye Başkan Adayı Özdemir Özdemir, “İlçe teşkilatımız, eski belediye başkanlarımız, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla, birlikte 30 Mart’ta kenetlenmiş durumdayız” diyerek, Çameli’ye insan odaklı hizmet etmek için aday olduğunu vurguladı.
chp-anons

MHP, TEPKİ OYLARINA ÜMİT BAĞLADI
Çameli’de2009 yerel seçimlerinde 72, 2011 genel seçimlerde ise bin 264 oy alan MHP, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin tepki oylarına ümit bağladı. Bakan ve bakan çocuklarına yönelik gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk operasyonların Çameli seçmeninin MHP’ye kaydıracağını iddia eden MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nasuh Deniz, “30 Mart’ta 3’lü koalisyon yaşanabilir” dedi.
mhp-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı