REKLAMI GEÇ

“3 FİDAN’I TİYATRO OYUNUYLA ANDILAR

“3 FİDAN’I TİYATRO OYUNUYLA ANDILAR

ADD Denizli Şubesi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, ölüm yıldönümlerinde, ‘Satılık Mahalle’ adlı tiyatro oyunuyla andı.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2011 Salı, 15:02

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, ölüm yıldönümlerinde, ‘Satılık Mahalle’ adlı tiyatro oyunu ile andı. Samsun Sanat Tiyatrosu’nun EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde oynadığı oyun, izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi. Oyun; Serinhisar, Çardak’tan gelen vatandaşlar ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile diğer demokratik kitle örgütü üyeleri tarafından izlendi.

Oyuncuları kutlayarak kendilerine çiçek takdim eden Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Avukat Gülizar Biçer Karaca, oyun sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Değerli konuklarımız, bugünkü oyun aslında bizlere hiç de yabancı değil ama önümüzde Kasımpaşalı muhtardan hesap soracağımız 12 Haziran var. O gün geldiğinde bu kez halkımızın Kasımpaşalı muhtarı, iktidardan etmesi dileğimi sizlere iletiyorum. Bugün 6 Mayıs. Bizler için çok önemli bir gün. ‘Babam doğduğumdan beri beni Atatürkçü; Kemalist olarak yetiştirdi. Doğduğumda da Kemalisttim, öldüğümde de Kemalistim’ diyen Deniz Gezmiş ile Yusuf Aslan’ın ve Hüseyin İnan’ın ölüm yıldönümü. Onlar niçin mücadele ediyorlardı? Emperyalist güçlerin ülkemizi işgalini önlemek için. Onlar niçin mücadele etmişlerdi? Atatürk ilke ve devrimlerinin, devrimciliğin delikanlı gücüyle bu ülkenin işte bugün geldiği noktaya gelmemesi için, onlara dur diyebilmek için mücadele ediyorlardı. Hepsini saygıyla anıyoruz. Sanıyorum, 6 Mayıs günü onlar idam edilirken yüreğinde duyduğu acıyı yeniden hissetmiş olmalı ki Halit Çelenk, onların ölümüne üzüldüğü gün; onların gidişine ağladığı gün, onlarla buluşmak istercesine 5 Mayıs günü kaybettik, 6 Mayıs günü onların yanına defnettik. Ben kendisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Onları saygıyla anıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı