REKLAMI GEÇ

Akakça, Denizli’yi temsil etti

Akakça, Denizli’yi temsil etti

Egeli sanatçıların, plastik sanatlar alanında yaptıkları çalışmaları sergiledikleri sergiye, Ege Bölgesi’ndeki 8 ilden sanatçılar katıldı. Denizli’den Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça, sergide, Denizli’yi temsil etti.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2010 Salı, 16:39

Ege Bölgesi’ndeki illerin, Ankara’da faaliyet gösteren dernek ve vakıflarının oluşturduğu Egem Platformu, bölgedeki 8 ilde plastik sanatlarla uğraşan sanatçıların eserlerinden oluşan sergiyi, “Ege ve Sanat” adıyla, Ankara’da açtı. 16 Ocak’ta, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılan ve 24 Ocak’a kadar açık kalacak olan serginin açılışını; Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptı. Maliye eski Bakanı İsmet Sezgin ile Devlet eski Bakanlarından Mehmet Kocabatmaz’ın da hazır bulunduğu sergiye; İzmir, Denizli, Aydın, Manisa, Muğla, Uşak, Kütahya ve Afyon illerinden olup Ankara’da ikamet edenler, bürokratlar, milletvekilleri ve Ege kentlerinden eski bakanlarla Ankaralı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sergide, Denizli’yi, plastik sanatların bir kolu olan fotoğraf dalında, Denizlili Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça, resim dalında ise Ressam Yalçın Gökçebağ temsil etti. Serginin açılışı sonrası bir açıklama yapan Zeki Akakça, “Çok yoğun sanatçı katılımı ve izleyicinin olduğu, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının ilgi gösterdiği organizasyonda, Denizli adına bulunmak onur vericiydi. Birçok sanatçı ile aynı havayı teneffüs etmek, konuşmak, tartışmak keyif vericiydi. Bu sayede diğer illerde plastik sanatlar alanında yapılan çalışmalardan haberdar olmak, görüş alışverişinde bulunmak kendi adıma kazanımdı. Sergilediğim fotoğraflarımla Denizli’yi tanıtmak ve fotoğraf alanında ilimde yapılan çalışmaları anlatmak, genel anlamda Denizli’den diğer illerdeki sanatçıların haberdar olmasını sağlamak anlamını taşıyordu. Sergiye katılan sanatçı ve izleyen sanatseverlerden aldığım geri dönüşler, gelecekte yapacağım çalışmalarım için yön verici ve cesaret aşılayıcıydı. Sergiye katıldığım ve Denizli’yi temsil ettiğim için gururluyum.
Organizasyonu yapan Egem Platformu’na, bizi sergiye davet eden Ankara Denizlililer Derneği’ne, Ankara’daki Denizlililere teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı