REKLAMI GEÇ

Bekilli festivalle şaraba ve sanata doyacak

Bekilli festivalle şaraba ve sanata doyacak

Bekilli Belediyesi’nin bu yıl 9’uncusunu düzenlediği Bekilli Kültür-Sanat ve Şarap Festivali, 14-15-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, müzik dinletilerinden, şiir dinletilerine, sergilerden, söyleşilere kadar birçok kültür etkinliği gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2009 Çarşamba, 17:43

Bekilli, 9. Kültür-Sanat ve Şarap Festivali’ne hazır. 14 Ağustos’ta başlayacak festival, 16 Ağustos’ta sona erecek. ‘21. Yüzyıl Hayyamları Aranıyor’ isimli şiir yarışmasının da yapılacağı festival ile Bekilli halkı, sanata doyacak. 14 Ağustos’ta kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivale, birçok ünlü konuk çağrıldı. Festivalin ilk gününde, resim, şiir, karikatür ve fotoğraf sergisi açılacak. Açılış kokteylinin ardından, Şafak Türküsü’nün yazarı Nevzat Çelik söyleşi yapacak, şiirlerini sunacak. Grup Sis-Hurşit çakır konserinin ardından. Nurettin Rençber konser verecek.

Festivalin ikinci gününde yine, resim, şiir, fotoğraf, karikatür sergileri, animasyon gösterileri, palyaçolar ve Hayali Karagöz Ustası yer alacak. Şarapçılık sektörünün sorunları, Şarap Sanayicileri Derneği Başkanı Coşkun Güner’in katılacağı panelde ele alınacak. Şarabın mitolojik öyküsü ise Nizami Çubuk’un sunumuyla aktarılacak. Türk halk kültüründe şarap ve Bekilli’nin tarihi ise Prof. Dr. Metin Ekinci’nin konferansında konu edilecek. Dursun Özden, “Şarap, kadın, Hayyam ve Barış’ isimli bir konferans verecek. Şair Cezmi Ersöz’ün söyleşisinin ardından, Gülhan Tabak bir konser verecek. www.lavaraci.com sitesi tarafından düzenlenen ’21. Yüzyıl Hayyamları Aranıyor’ başlıklı şiir yarışmasının ödül töreni ise Yeni Türkü’nün vereceği konser öncesi yapılacak. Şiir yarışmasına katılmak isteyenler, 31 Temmuz’a kadar, şarap konulu şiirlerini, www.lavaraci.com sitesine ulaştırarak, yarışmaya katılabilecekler.

Festivalin son gününde, Arzu Berber Denizli Çocuk Ekibi, bir tiyatro gösterisi sunacak. Umut Tiyatro Topluluğu ise Muzaffer İzgü’nün ‘Duvar’ isimli eserini sahneleyecek. Ahmet Telli ve Yılmaz Odabaşı’nın dinleti ve söyleşisi ise saat 17.30’da başlayacak. Gökhan ve Fuat Ergin’in konserinin ardından, Yusuf Güney bir konser verecek. Festival, gece 00.00’da verilecek gala yemeği ile son bulacak.

Festivale katılanlar, 3 gün boyunca şarap ve şarabın hayatımızdaki yerini inceleme fırsatı bulacak ve sanata doyacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı