REKLAMI GEÇ

Camide tiyatro

Camide tiyatro

Kur’an kursu bitiminde cami içinde sosyal etkinlik düzenleyen ve öğrencilerle tiyatro gösterisi hazırlayan imam, izin alınması durumunda camilerin sadece namaz kılınan mabetler olmadığını gösterip, yanına spor tesisleri de yapmak istediklerini açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2010 Cuma, 17:48

Konyalıoğlu Camisi’nde, Cami İmamı Ali Sürücüoğlu, 22 Haziran’da başlayıp 20 Ağustos’ta sona eren Yaz Kur’an Kursu bitiminde, bir etkinlik düzenledi. 110 kursiyerin katıldığı kurs bitiminde düzenlen etkinlikte, kursiyer öğrenciler, ailelerinin önünde, ilahi söyledi, tiyatro gösterisi sundu, semazen gösterisi yaptı ve skeç oynadı. Geçen sene Kur’an kursu öğrenimi esnasında, kursiyerlerle masa tenisi, at binme ve yüzme gibi etkinlikler de düzenlediklerini kaydeden Konyalıoğlu Camii İmamı Ali Sürücüoğlu, bu sene de caminin içinde böyle bir kurs bitimi etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Bunları diz üstü bilgisayardan müzik yayınıyla birlikte yaptıklarını belirten İmam Sürücüoğlu, camilerin sadece namaz kılınan mabetler olmadığını ve öğrencilere sosyal eğitim verdiklerini de sözlerine ekledi.

Bu etkinliklerin devam edeceğini belirten İmam Ali Sürücüoğlu, “Yaz Kur’an Kursumuza gelen öğrencilerimize, dini bilgiler öğretmenin yanı sıra sosyal aktiviteler de sunduk. İlahiler öğrettik, din içerikli tiyatro gösterileri yaptırdık. Kurs sonunda ise velilerine bu gösterilerini sundular. Dini sevdirmek ve camilerin sadece namaz kılınan mekanlar olduğuna dair imajı azaltmak için bu tür etkinlikler yaptık. Velilerimiz geldi çocuklarını izledi. Öğrencilerimiz camimizde düzenlenen tören ile öğrendikleri ilahileri, duaları okudular, tiyatro gösterisini sundular. Velilerin teveccüh göstermesi ve onlardan aldığımız destek bizleri daha çok onurlandırdı. Geleceğimiz olan çocuklarımızı sadece dini bilgiler ile donatmak değil, bunların en iyi şekilde uygulanmasını ve severek uygulamalarını sağlamak bizim görevimizdir. Bizler bu türlü etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

Sürücüoğlu ayrıca, camileri sadece dini merkez olarak göstermekten çıkartıp, önümüzdeki sene izin dahilinde, caminin etrafına spor tesisi ve etkinliklerin olabileceği mekanların da açılması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı