REKLAMI GEÇ

Çizmeli Kedi çocuklarla buluştu

Çizmeli Kedi çocuklarla buluştu

Eti Çocuk Tiyatrosu, “Çizmeli Kedi” adlı oyunu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) aracılığı ile Denizli’de ücretsiz olarak sergilendi. Eğitim Gönüllüleri Vakfı Deliktaş ve Sevindik Öğrenim Birimlerinin çalışma yaptığı okullardan yaklaşık 1500 çocuk izledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2011 Salı, 15:57

EGS Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen oyun 2 perde olarak gerçekleşti. 8 ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen tiyatro gösterisi ile ilgili açıklama yapan TEGV Denizli Deliktaş ve Sevindik Öğrenim Birimi, Birim Sorumluları Fatma Şama ve Aylin Tiryaki , bu tür etkinliklerin çocuklar için büyük bir fayda sağladığını çocukların sosyal gelişimi için sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini belirterek “Eti çocuk tiyatrosu ile bin 500’e yakın çocuğa tiyatro izleme fırsatı sağlamış olduk. Bu tür etkinliklerimiz sürekli olarak devam edecek” dediler. Meraklı gözlerle ‘Çizmeli kedi’ oyununu izleyen öğrenciler, unutulmaz dakikalar yaşadı.

Çizmeli Kedi’nin hikâyesi
Fransız yazar Charles Perrault’un eserinden Gülen İpek Abalı tarafından uyarlanan, yönetmenliğini Ünsal Sicilli’nin, müziklerini Caner Anar’ın yaptığı “Çizmeli Kedi” oyunu, sıradan bir kedinin, değirmencinin en küçük oğluna miras kalmasıyla başlıyor. Bir çift çizmeyle hayatı renklenen ve zekâsıyla kendisini Kral’a sevdiren Çizmeli Kedi, aynı zamanda Prenses ile Değirmencinin Oğlu’nun mutluluğuna yardım ederek sıradan bir kedi olmadığını kanıtlıyor. Çizmeli Kedi’nin maceralarını ve yaptığı iyilikleri konu alan oyun, hem çocuklara hem de ebeveynlere önemli öğretilerle birlikte eğlenceli bir dille sunuluyor. Oyunda, kedisinden başka hiçbir şeyi olmayan birinin, hayal bile edemeyeceği bir hayata sahip olması ve bunu sadece kedisinin yardımıyla başarması anlatılırken, hayvan sevgisinin önemi de vurgulanıyor. “Çizmeli Kedi” çocukların ve ebeveynlerin ilgisini her an dinamik tutan temposu, kurgusu, müzikleri ve diğer tüm sürprizleriyle keyifle izlenecek bir oyun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı