REKLAMI GEÇ

Denizli tiyatroya doyacak

Denizli tiyatroya doyacak

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin insanlar arasındaki dil, din, tarih ve kültür birliği olduğunu ifade ederek, birçok sanat ve kültür etkinliklerine imza attıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2012 Salı, 18:20

28. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’ne ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kültür, bir milletin örf ve adetleri, destanları, sözlü ve yazılı edebiyatı ile sanatının toplamı olarak ortaya çıkar. Bu gerçeklikle hareket eden Denizli Belediyesi de sosyal ve kültürel etkinliklerle belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve park işlerinden ibaret olmadığını göstermek adına Denizli’de çok önemli sanatsal ve kültürel etkinliklere imza atıyor.” dedi.

Ekonomiden siyasete, tarımdan eğitime, turizmden sanata uzanan geniş bir yelpazede Denizli’nin hep üretken bir il olduğunu vurgulayan Zolan, “Denizli’de bu yıl 28. kez düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Biliyoruz ki düşünme ve düşündürme işidir tiyatro. Yenilikçidir, kalıcıdır. Hayatı sorgulatır, insanın kendisini keşfetmesini sağlar, tembelliği öldürür. Tüm Denizli halkını, festival süresince sergilenecek oyunları izlemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı